Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

G7 este deschis pentru dialogul cu Rusia privind securitatea europeană

© Sputnik / Ramil Sitdikov / Accesați arhiva multimediaDrapelul Rusiei
Drapelul Rusiei - Sputnik Moldova, 1920, 19.02.2022
Abonare
G7 este pregătit pentru dialogul cu Rusia privind securitatea europeană și consolidarea încrederii
CHIȘINĂU, 19 feb - Sputnik. G7 este pregătit să poarte dialog cu Rusia privind securitatea europeană, consolidarea încrederii și controlul armelor, se menționează într-o declarație a miniștrilor de externe ai grupului G7 adoptată la finalul Conferinței de securitate de la München.
„Am luat act de declarațiile recente ale Rusiei în care a menționar că ea este deschise pentru interacțiune diplomatică. Subliniem deschiderea noastră față de Rusia care este gata să poarte un dialog pe probleme de interes comun, cum ar fi securitatea europeană, reducerea riscurilor, transparența, consolidarea încrederii și controlul armelor”, se menționează în declarație.
La mijlocul lunii decembrie trecut Rusia a transmis Washingtonului și aliaților săi proiectele de acorduri cu Statele Unite și proiectele de înțelegeri cu statele membre NATO, care includ, printre altele, prevederi privind garanțiile reciproce de securitate în Europa, nedesfășurarea de rachete cu rază medie și scurtă de acțiune în zona de acces reciproc și renunțarea la extinderea în continuare a Alianței Nord-Atlantice, inclusiv în fostele republici ale URSS.
După cum a declarat viceministrul rus de externe Serghei Reabkov, în lipsa unei reacții, este posibilă o nouă rundă de confruntare. Încă până la demararea negocierilor, SUA au declarat că unele dintre propunerile făcute de partea rusă sunt inacceptabile pentru americani.
Moscova a subliniat că proiectul nu poartă un caracter ultimativ, doar că Rusia nu va face cedări unilaterale, mai ales sub presiune.
Fluxul de știri
0