Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Punct de control al frontierei din Rusia, distrus de un proiectil lansat din Ucraina

© Sputnik / Russian Federal Security Service / Accesați arhiva multimediaFSB
FSB - Sputnik Moldova, 1920, 21.02.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Un proiectil tras din Ucraina a distrus un punct de frontieră în regiunea Rostov, Rusia - anunță Moscova
CHIȘINĂU, 21 feb – Sputnik. Un proiectil tras din Ucraina a lovit un punct al Serviciul de frontieră al FSB din regiunea Rostov, Rusia, clădirea a fost complet distrusă, nu sunt fost victime, a informat luni FSB.
”Pe 21 februarie, la ora 9.50, un proiectil neidentificat tras de pe teritoriul Ucrainei a distrus complet punctul de serviciu al patrulelor de frontieră al departamentului de frontieră al FSB al Rusiei din regiunea Rostov, situat la o distanță de aproximativ 150 de metri de granița ruso-ucraineană. Nu sunt fost victime. Echipele de deminare sunt la fața locului", - se spune în comunicatul FSB.
Liderul republicii nerecunoscute Donețk, Denis Pușilin, a declarat că situația s-a acutizat brusc pe direcția Mariupol, adăugând că lupta are loc la granița cu Rusia.
"Situația pe direcția Mariupol s-a acutizat brusc. Luptătorii brigăzii 36 au atacat pozițiile unităților Miliției Populare în raionul Kominternovo. Lupta are loc în apropierea graniței cu Federația Rusă", este menționat în declarația șeful RPD.
„În urma tirurilor de mortiere și artilerie, un militar al Miliției Populare a fost ucis, mai multe persoane au fost rănite”, a subliniat Pușilin.
Vladimir Putin - Sputnik Moldova, 1920, 21.02.2022
Rusia
Vladimir Putin convoacă Consiliul de Securitate al Rusiei
Conflictul din estul Ucrainei durează de opt ani, timp în care, potrivit ONU, peste 13 000 de persoane au murit, iar aproximativ 44 000 au fost rănite. Detensionarea este discutată la întâlnirile grupului de contact. Sunt luate ca bază acordurile de la Minsk, care prevăd reforma constituțională, încetarea focului și retragerea armamentelor grele de pe linia de contact.
În același timp, autoritățile ucrainene au concentrat acum cea mai mare parte a armatei la granița cu autoproclamatele republici populare Donețk și Lugansk și trag focuri asupra acestora, inclusiv folosind tehnică interzisă.
Tensiunile din Donbas sunt alimentate de Statele Unite și țări NATO, care îi furnizează Ucrainei arme și instructori militari. Moscova a cerut în mod repetat să înceteze pomparea armamentului în regiune, deoarece acest lucru ar putea provoca Kievul la aventuri militare.
În ultimele zile, situația pe linia de contact a escaladat grav, RPD și RPL au început să evacueze civili în regiunile rusești și au anunțat o mobilizare generală.
Donbas - Sputnik Moldova, 1920, 20.02.2022
Internațional
Republica nerecunoscută Lungansk: „Ucrainenii au declanșat un atac cu artilerie”
Fluxul de știri
0