Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Republica nerecunoscută Lungansk: „Ucrainenii au declanșat un atac cu artilerie”

© Sputnik / Сергей Аверин / Accesați arhiva multimediaDonbas
Donbas - Sputnik Moldova, 1920, 20.02.2022
Abonare
Reprezentanții secesioniștilor susțin că forțele armate ale Ucrainei au declanșat un atac din artilerie asupra republicii nerecunoscute Lugansk, de-a lungul întregii linii de contact.
CHIȘINĂU, 20 feb - Sputnik. Forțele armate ucrainene atacă masiv cu artilerie teritoriul autoproclamatei Republici Populare Lugansk (RPL), de-a lungul întregii linii de contact. Se presupune că aceștia se pregătesc de înaintare, susține miliția populară a republicii, citată de RIA Novosti.
Situația pe linia de contact s-a agravat, militarii ucraineni au întreprins o serie de acțiuni agresive.

“Așa cum am presupus, după măsurile de pregătire, inamicul a întreprins o serie de acțiuni agresive împotriva Republicii Populare Lugansk. În toate direcțiile liniei de contact, inamicul a întreprins pregătiri pentru presupusele acțiuni ofensive, însoțite de bombardamente cu artilerie asupra pozițiilor miliției populare și a localităților din RPL, atât pe linia de contact, cât și în adâncul teritoriului”, a declarant șeful miliției locale Mihail Filiponenko.

Acesta a subliniat că “situația pe linia de contact a escaladat semnificativ în ultimele ore”.
Țările occidentale care oferă Kievului sprijin diplomatic și militar au cerut în mod repetat Kievului să respecte acordurile de la Minsk. În special, cancelarul german Olaf Scholz a spus că toate părțile trebuie sp le respecte. Potrivit lui Scholz, președintele ucrainean, Vladimir Zelenski, a promis că va prezenta proiecte de legi privind statutul special al Donbasului.
Fluxul de știri
0