Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Rusia va lansa rachete balistice la exercițiile triadei nucleare

© Sputnik / Владимир Астапкович / Accesați arhiva multimediaRusia va lansa rachete balistice la exercițiile triadei nucleare
Rusia va lansa rachete balistice la exercițiile triadei nucleare - Sputnik Moldova, 1920, 18.02.2022
Abonare
Rusia va desfășura exerciții planificate ale forțelor de descurajare strategică prin lansări de rachete balistice
Sâmbătă, sub conducerea președintelui rus Vladimir Putin, vor avea loc exerciții planificate ale forțelor de descurajare strategică și vor fi lansate rachete balistice și de croazieră, a anunțat vineri Ministerul rus al Apărării.
„Pe 19 februarie, sub conducerea comandantului suprem al Forțelor Armate a FR (federației Ruse), V. V. Putin, va avea loc un exercițiu planificat al forțelor de descurajare strategică, în cadrul căruia vor fi lansate rachete balistice și de croazieră”, se arată în comunicatul instituției.
La exerciții vor fi implicate Forțele Aerospațiale, Districtul Militar de Sud, Forțele Strategice de Rachete, Flota de Nord și a Mării Negre.
„Exercițiile forțelor de descurajare strategică au fost planificate anterior pentru a verifica pregătirea organelor militare de comandă și control, echipamentele de luptă de lansare, echipamentele navelor de război și transportatoarele strategice de rachete pentru a îndeplini sarcinile atribuite, precum și fiabilitatea armelor strategice nucleare și nonnucleare”, se mai precizează în comunicat.
Ambasada Federației Ruse în Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 18.02.2022
Rusia
Ambasada Rusiei în Moldova: Anunț important privind tensiunile din regiune
Fluxul de știri
0