Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Ambasada Rusiei în Moldova: Anunț important privind tensiunile din regiune

© Sputnik / Mihai CarausAmbasada Federației Ruse în Moldova
Ambasada Federației Ruse în Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 18.02.2022
Abonare
Ambasada Federației Ruse în Republica Moldova îndeamnă să se renunțe la isteria informațională cu privire la așa-zisa „agresiune rusă” împotriva Ucrainei.
CHIȘINĂU, 18 feb - Sputnik. Misiunea diplomatică a Federației Ruse în Republica Moldova a atras atenția că Moscova a negat de nenumărate ori speculațiile potrivit cărora ar urma să invadeze Ucraina.
„În lumina isteriei informaționale în jurul „agresiunii ruse” împotriva Ucrainei, atragem din nou atenția asupra faptului că Federația Rusă a afirmat în repetate rânduri că nu există nicio alternativă la soluționarea pașnică a conflictului intern din Ucraina. Orice speculație despre faimosul atac al Rusiei asupra Ucrainei sub „steagul propriu sau străin” este nefondată și provocatoare în esență”, a menționat Ambasada.
Totodată, Ambasada Rusiei susține că subiectul sensibil al situației din jurul Ucrainei ar trebui tratat într-o manieră echilibrată și prudentă.
„Trebuie să ne abținem de la speculații senzaționale neverificate, care contribuie direct sau indirect la escaladarea tensiunii. Dorința anumitor forțe de a compromite Rusia cu orice preț, acționând pe principiul „zvârle cât mai mult noroi în speranța că se va reuși pătarea imaginii” nu îi onorează”, menționează misiunea diplomatică.
Declarațiile conform cărora Rusia ar pregăti provocări în Ucraina se fac auzite în continuare dinspre Occident, în pofida revenirii trupelor rusești la locurile lor de dislocare după exerciții.
Moscova a negat în repetate rânduri planurile atribuite Rusiei cu privire la escaladarea situației în jurul Ucrainei și a afirmat în permanență că nu amenință pe nimeni, iar toate aceste declarații sunt folosite ca pretext pentru a desfășura cât mai multă tehnică NATO în apropierea granițelor rusești.
Kremlinul și Ministerul de Externe au subliniat permanent că scopul poveștilor despre „agresiune” este de a construi o grupare militară străină în apropierea granițelor rusești. Kremlinul a mai explicat că principalul motiv al escaladării îl reprezintă acțiunile Statelor Unite și ale NATO, care „pompează” arme în Ucraina, împingând-o astfel către aventuri militare.
Luni, președintele Federației Ruse a avut o întâlnire cu ministrul de Externe Serghei Lavrov și cu ministrul Apărării, Serghei Șoigu.
La întâlnirea cu Putin, Ministrul rus al Apărării a raportat că „unele exerciții se apropie de sfârșit, unele se vor încheia în timpul apropiat”. Districtele militare de Sud și de Vest ale Federației Ruse au început să-și întoarcă trupele la locurile de dislocare permanentă, le-a spus marți jurnaliștilor general-maiorul Igor Konașenkov, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării.
Fluxul de știri
0