Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Prețuri tot mai mari la carburanți: Cât ar putea costa benzina și motorina în weekend

© Sputnik / Mihai Carausstație PECO
stație PECO - Sputnik Moldova, 1920, 18.02.2022
Abonare
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a afișat noile prețuri plafon pentru carburanți valabile pentru weekend.
CHIȘINĂU, 18 feb - Sputnik. Prețurile la carburanți ar putea crește și mâine. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a afișat noile prețuri plafon valabile pentru 19 - 21 februarie.

Astfel, prețul maxim la benzina cu cifra octanică 95 ar putea crește cu încă trei bani și va ajunge la 24 de lei și 22 de bani pentru un litru. Pentru motorină a fost stabilit un preț plafon de 21 de lei și trei bani, cu un ban mai mult față de ziua de 18 februarie.

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică informează că fluctuația zilnică a prețului cu amănuntul este influențată exclusiv de evoluția valorii medii a cotațiilor medii Platts pentru 14 zile anterioare zilei efectuării calculului și cursul de schimb leu/dolar.
Metodologia ANRE asigură ca prețul stabilit zilnic la produsele petroliere principale să reflecte fidel atât tendința de creștere, cât și cea de descreștere a cotațiilor internaționale Platts. Mecanismul existent asigură prețuri corecte, ușor de verificat în condiții de transparență maximă.
Stație de alimentare cu combustibil - Sputnik Moldova, 1920, 17.02.2022
Economie
ANRE explică care este modul de formare a prețurilor la benzină și motorină
Fluxul de știri
0