Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Președintele Croației anunță se va opune aderării Ucrainei la NATO

© AP Photo / Ronald Zak Zoran Milanovic
 Zoran Milanovic - Sputnik Moldova, 1920, 18.02.2022
Abonare
Zoran Milanovica a declarat vineri că se va opune, cât va fi președinte al Croației, extinderii NATO, indiferent de cine va candida pentru a intra în alianță.
BUCUREȘTI, 18 feb - Sputnik. Președintele Croației a declarat că va utiliza dreptul de veto pentru a se opune aderării Ucrainei sau oricărui alt stat la NATO, cum informează agenția de presă Hina, preluată de Agerpres.
Aderarea la NATO a unui stat se poate face doar dacă se obține consensul unanim al tuturor statelor membre cu privire la acea aderare.
De asemenea, Milanovic a atras atenția că cine susține aderarea Ucrainei, se opune intereselor naționale croate, făcând referire la conflictul intern din Ucraina, dar și la obligațiile statelor NATO de a își ajuta aliatul, care ar obliga Croația la intervenții armate și la vărsarea de sânge croat.
Președintele Milanovic, care a declarat că nu este nici dușmanul Ucrainei, nici prietenul Rusiei, a continuat linia declarațiilor sale din ianuarie, când a spus că există soluții pentru Ucraina, dar acestea nu constau în în aderarea țării la NATO.
De asemenea, el a dat vina pe Statele Unite și pe administrația Biden, în mod special, pentru criza în desfășurare în jurul situației din Ucraina.
Declarațiile din ianuarie au fost contrazise atunci de guvernul de la Zagreb.
Denis Pușîlin - Sputnik Moldova, 1920, 18.02.2022
Internațional
Republica nerecunoscută Donețk evacuează populația în Rusia
Fluxul de știri
0