Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Republica nerecunoscută Donețk evacuează populația în Rusia

© Sputnik / Artyom Zhitenev / Accesați arhiva multimediaDenis Pușîlin
Denis Pușîlin - Sputnik Moldova, 1920, 18.02.2022
Abonare
Republica nerecunoscută Donețk organizează astăzi evacuarea în masă a localnicilor în Rusia.
CHIȘINĂU, 18 feb - Sputnik. Republica nerecunoscută Donețk organizează astăzi evacuarea în masă a populației din regiune pentru a o transporta în Rusia, în legătură cu pericolul invaziei Ucrainei, a declarat liderul RPD Denis Pușîlin.
„În timpul împușcăturilor din partea adversarului asupra localităților republicii sunt supuși riscului cetățenii noștri. De aceea, începând de astăzi, 18 februarie, este organizată transportarea în masă centralizată a populației în Federația Rusă. În primul rând sunt evacuate femeile, copiii și persoanele în etate”, a declarat Pușîlin într-o adresare video publicată pe pagina sa de Telegram.
El a îndemnat însă oamenii să păstreze calmul.
Pe de altă parte, ministrul de Externe al Ucrainei, Dmitri Kuleba, a declarat că autoritățile de la Kiev nu planifică nicio acțiune militară împotriva celor două republici autoproclamate, pledând exclusiv pentru metode diplomatice de soluționare a conflictului.
Fluxul de știri
0