Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Moldova, cuprinsă de flăcări: Zeci de hectare de vegetație au fost făcute scrum

© Photo : Facebook / Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAIIncendiu de vegetație la Șoldănești
Incendiu de vegetație la Șoldănești - Sputnik Moldova, 1920, 18.02.2022
Abonare
În ultimele 24 de ore, pompierii au intervenit în 118 situații de lichidare a focarelor de vegetație uscată. Localitățile unde au izbucnit flăcările.
CHIȘINĂU, 18 feb - Sputnik. Moldova a fost cuprinsă de flăcări în ultimele 24 de ore. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență anunță că pompierii au fost implicați în stingerea a 118 incendii de vegetație. Potrivit IGSU, cele mai multe misiuni au fost întreprinse în unele localități din raioanele Anenii Noi, Căușeni, Ștefan Vodă, Cahul, Florești, Ialoveni și UTA Găgăuzia.
Este de menționat faptul că în localitatea Nicolaevca, raionul Florești, au fost stinse 40 de hectare de iarbă și stufăriș. În satul Puhio, raionul Ialoveni, flăcările au nimicit 12 hectare de vegetație, iar în Talmaza, Ștefan Vodă, focul a distrus 18 hectare de iarbă.
Totodată, salvatorii au intervenit în Ursoaia Nouă, raionul Căușeni, unde cinci hectare de teren au fost compromise, iar în Vulcănești, UTA Găgăuzia, flăcările au distrus șapte hectare de stufăriș și iarbă.
Astfel, pompierii îndeamnă oamenii să respecte regulile antiincendiare și să nu aprindă iarba uscată, stufărișul și gunoiul menajer, întrucât în condiții de vânt și umiditate redusă, focarele se pot răspândi cu repeziciune pe spații extinse.
Lupta cu incendiile de vegetație - Sputnik Moldova, 1920, 03.02.2022
Societate
Pompierii atenționează: Tot mai multe incendii de vegetație
Fluxul de știri
0