Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Pompierii atenționează: Tot mai multe incendii de vegetație

© Sputnik / Evgeny Biyatov / Accesați arhiva multimediaLupta cu incendiile de vegetație
Lupta cu incendiile de vegetație - Sputnik Moldova, 1920, 03.02.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Numărul de incendii de vegetație a crescut considerabil în ultima vreme. Peste o mie de hectare de teren au fost cuprinse de flăcări luna trecută.
CHIȘINĂU, 3 feb - Sputnik. De la începutul anului pompierii au intervenit la 400 de misiuni la lichidarea a focarelor de vegetație. Cel mai recent incendiu de vegetație a fost chiar ieri pe un teren din localitatea Alexandru Ioan Cuza din raionul Cahul. Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 16:00. Pompierii au luptat aproape două ore pentru a stinge focul.
În urma incendiului nu au fost raportate victime. Tot ieri, salvatorii au intervenit pentru a lichida focare în localități din raioanele Soroca, Criuleni, Cahul, Ungheni, și UTA Găgăuzia.
În 2022 angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au intervenit în peste 400 de misiuni pentru a stinge 1126 de hectare de iarbă.
În acest context, IGSU atenționează oamenii să nu aprindă iarba, miriștea și gunoiul menajer, întrucât în condiții de vânt și umiditate redusă, focul se poate răspândi cu repeziciune, iar în zona de risc ar putea fi spații forestiere sau case de locuit.
În situații excepționale persoanele sunt îndemnate să apeleze Serviciul 112.
Incendiu în Capitală - Sputnik Moldova, 1920, 01.02.2022
Accidente
Incendiu în Capitală: O casă a fost cuprinsă de flăcări - FOTO
Fluxul de știri
0