Парламент Республики Молдова - Sputnik Moldova, 1920
Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Centrul Național Anticorupție va încheia un Acord de colaborare cu Soros: Ce prevede

© Sputnik / Mihai CarausCNA
CNA - Sputnik Moldova, 1920, 18.02.2022
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Centrul Național Anticorupție și „Soros Moldova” vor semna un Acord de colaborare. Care sunt domeniile vizate.
CHIȘINĂU, 18 feb - Sputnik. Centrul Național Anticorupție va semna un Acord de colaborare cu Centrul și Fundația „Soros Moldova”. Anunțul a fost făcut printr-un comunicat de presă pe site-ul oficial al CNA.
Potrivit CNA, astăzi au avut loc discuții în acest sens în cadrul unei ședințe de lucru cu delegația Fundația ”Soros Moldova”. Centrul Național Anticorupție precizează că se dorește eficientizarea activității Agenției de recuperare a bunurilor infracționale. Astfel, șeful CNA, Iulian Rusu, a solicitat partenerilor suport pe domeniile de competență ale ARBI.

„Contăm pe susținerea Fundația ”Soros Moldova” în elaborarea programului de recuperare a bunurilor infracționale - proces care va antrena toate autoritățile naționale. Astfel, vom avem o abordare și o comunicare sincronizate, care vor genera sinergia necesară între Centrul Național Anticorupție, Ministerul Justiției, Parlamentul și reprezentanții societății civile”, a precizat Iulian Rusu.

La rândul lor, reprezentanții „Soros Moldova” au propus inițierea unui dialog cu subdiviziunile specializate ale CNA pentru încheierea unui Acord de colaborare între Centru și Fundația ”Soros Moldova”, cu scopul de a construi o cooperare durabilă, în baza unor obiective concrete.
Potrivit CNA, în această săptămână Iulian Rusu a avut o serie de întrevederi atât cu reprezentanții organizațiilor neguvernamentale, cât și cu autorități guvernamentale din străinătate. În discuțiile sale, directorul CNA a menționat că printre prioritățile instituției rămân a fi prevenirea și combaterea corupției, precum și fortificarea instrumentelor de recuperare a bunurilor infracționale.
Iulian Rusu - Sputnik Moldova, 1920, 11.02.2022
Societate
În cabinetul directorului CNA au fost găsite dispozitive ”cu scop de monitorizare”
Fluxul de știri
0