Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Anunț importat de la Moldovagaz privind plata consumului de gaze pentru luna ianuarie

© Sputnik / Mihai CarausMoldovagaz
Moldovagaz - Sputnik Moldova, 1920, 18.02.2022
Abonare
Președintele Moldovagaz a făcut un anunț important în ceea ce privește plățile pentru gazul consumat în luna ianuarie.
CHIȘINĂU, 18 feb - Sputnik. Potrivit președintelui Consiliului de administrație al Moldovagaz, Vadim Ceban, 65 la sută dintre consumatorii casnici și-au plătit deja facturile pentru gazul consumat în luna ianuarie. Iar agenții economici și-au onorat obligațiunile contractuale în proporție de 95 la sută.
În context, Ceban a scris pe canalul său de Telegram că Moldovagaz continuă să interacționeze cu CET-urile pentru a asigura plata integrală a livrărilor curente de gaze naturale către Gazprom, până la sfârșitul zilei de luni, 21 februarie.
Totodată, Moldovagaz a rugat din nou consumatorii să-și achite facturile, în contextul în care termenul limită pentru consumatorii non-casnici a expirat deja pe 15 februarie, iar cei casnici mai au la dispoziție doar câteva zile, până pe 20 februarie.

„Vă rugăm să achitați la timp facturile primite pentru consumul curent de gaze. Acest fapt îi va permite S.A. „Moldovagaz” să-și execute obligațiunile financiare contractuale față de SAP „Gazprom” și astfel să fie asigurată furnizarea neîntreruptă a gazelor în Republica Moldova”, se menționează în mesajul Moldovagaz.

Amintim că luni, 14 februarie, președintele Moldovagaz, Vadim Ceban, a anunțat pe canalul său de Telegram că întreprinderea a efectuat plata integrală pentru consumul de gaze din luna ianuarie a acestui an. Totodată, el a amintit că până în data de 20 februarie Moldovagaz trebuie să achite plata în avans pentru 50% din consumul pentru luna curentă. Această sumă se ridică la 51,1 de milioane de dolari americani.
Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a declarat în cadrul unei conferințe de presă că Moldovagaz va reuși să efectueze la timp plata în avans pentru gazele livrate de compania Gazprom.
Deconectarea instalațiilor de utilizare a gazelor de la rețea la consumatorii finali este posibilă în cazul încălcării termenului de plată, stipulat în contractul de furnizare a gazelor naturale, încheiat între acesta și furnizorul serviciului public.
Gaz - Sputnik Moldova, 1920, 17.02.2022
Economie
Ioniță: Vara am putea plăti mai mult pentru gaz decât iarna - care este explicația
Fluxul de știri
0