Рабочий на электромобиле моет пол в Главном пресс-центре перед зимними Олимпийскими играми 2022 года в Пекине - Sputnik Moldova, 1920
Olimpiada de la Beijing - 2022
Citiți, ascultați și urmăriți cele mai interesante știri, reportaje, galerii foto, comentarii în exclusivitate de la Jocurile Olimpice de Iarnă Beijing - 2022.

Mesaj din China despre propaganda anti-rusă împotriva patinatoarei Camila Valieva

© Sputnik / Grigory Sysoev / Trecere la banca de fotografiiРоссийская спортсменка Камила Валиева выступает на командных соревнованиях по фигурному катанию на зимних Олимпийских играх в Пекине
Российская спортсменка Камила Валиева выступает на командных соревнованиях по фигурному катанию на зимних Олимпийских играх в Пекине - Sputnik Moldova, 1920, 16.02.2022
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Jurnalistul Dan Tomozei scrie de la Beijing despre faptul că propaganda anti-rusă, dusă inclusiv pe seama unei patinatoare de 15 ani, Kamila Valieva, arată cât de mult s-a prăbușit superioara și prețioasa rasă umană
BRUXELLES, 16 feb – Sputnik, Daniela Porovăț. Dan Tomozei interpretează pe contul său de facebook situația creată de propaganda anti-rusă împotriva multiplei campioane la patinaj artistic la juniori și seniori, Kamila Valieva.
”Fata asta are „ghinionul” să reprezinte Comitetul Olimpic Rus (ROC) la Jocurile Olimpice de la Beijing, din aceste zile. Este motivul pentru care se află sub asaltul celor care nu pot trece de reacțiile rudimentare, de obsesii, de laboratoarele KGB-ului și de Putin cel rău care distruge Ucraina și lumea … în general”, arată Tomozei.
El arată că vârf de lance în asaltul dus la adresa Kamilei sunt aceiași imbecilii care au suferit modificări genetice la „10 August”, deși știm cu toții că nu mai era nevoie.
Camila Valieva - Sputnik Moldova, 1920, 15.02.2022
Olimpiada de la Beijing - 2022
Valieva este pe primul loc după programul scurt al probei individual
Tomozei le amintește cititorilor vârsta ei: 15 ani și aproape zece luni.
”La anii ăștia, ce știe un copil despre substanțele interzise, despre medicamente în general? Explicația dată de ea, cum că a luat din greșeală medicamente eliberate pentru problemele cardiace de care suferă bunicul ei, ne arată că gândește și acționează ca un copil”, mai spune Tomozei.
El arată însă că acest copil stă de mai bine de zece ani pe patine și muncește cum nu o fac mulți în lumea asta, pentru a deveni campioană, iar pentru asta, arată jurnalistul, Kamila nu are nevoie de substanțe interzise.
”După evoluția de ieri seară (ora Beijing), am fost bucuros să văd o Kamila Valieva extrem de stabilă psihic, extrem de sigură și de uluitoare pe gheața patinoarului olimpic din Beijing, în calificările pentru finala probei scurte de patinaj artistic, pe care le-a câștigat. Deja are un aur olimpic câștigat în proba de patinaj artistic”, își arată Tomozei bucuria că patinatoarea nu s-a lăsat învinsă de atacurile nedrepte.
El amintește de o eroare similară, în 2000, la JO de vară de la Sydney, când gimnasta româncă Andreea Răducan (17 de ani la acel moment) a fost sancționată nemeritat, cu retragerea medaliei de aur câștigată la individual-compus, pentru o pastilă de Nurofen, luată pentru răceală.
Camila Valieva - Sputnik Moldova, 1920, 12.02.2022
Olimpiada de la Beijing - 2022
”Este o barbarie”: Șeful Federației ruse de patinaj artistic, despre cazul Valieva
Fluxul de știri
0