Рабочий на электромобиле моет пол в Главном пресс-центре перед зимними Олимпийскими играми 2022 года в Пекине - Sputnik Moldova, 1920
Olimpiada de la Beijing - 2022
Citiți, ascultați și urmăriți cele mai interesante știri, reportaje, galerii foto, comentarii în exclusivitate de la Jocurile Olimpice de Iarnă Beijing - 2022.

”Este o barbarie”: Șeful Federației ruse de patinaj artistic, despre cazul Valieva

© Sputnik / Alexey Filippov / Accesați arhiva multimediaCamila Valieva
Camila Valieva - Sputnik Moldova, 1920, 12.02.2022
Abonare
Șeful federației sportive de profil a comentat situația cu privire la testul antidoping al patinatoarei ruse Camila Valieva și a declarat că are mai multe întrebări în acest sens.
CHIȘINAU, 12 feb - Sputnik. Președintele Federației Ruse de Patinaj Artistic, Alekandr Gorșkov, a calificat situația cu privire la testul antidoping al patinatoarei ruse Camila Valieva drept „barbară”, relatează RIA Novosti.
Agenția Internațională de Testare (ITA) a comunicat pe 11 februarie că testul antidoping al patinatoarei Valieva, din 25 decembrie 2021, a dat rezultat pozitiv la trimetazidină. Rezultatul testului a fost transmis de laboratorul antidoping din Stockholm pe 8 februarie.
"Repet: nu ne îndoim de onestitatea sportivei noastre", îl citează pe Gorșkov site-ul FFKKR. "Acest caz necesită o analiză minuțioasă, pentru că toată această istorie barbară provoacă prea multe semne de întrebare. Este necesar să aflăm, pe de o parte, toate împrejurările acestui caz, iar pe alta - ce s-a întâmplat totuși cu proba antidoping prelevată pe 25 decembrie în timp de aproape o lună și jumătate de la trimiterea ei la laboratorul din străinătate. La rândul nostru, îi vom oferi sportivei toată asistența necesară pentru a-i fi asigurate drepturile și interesele, vor fi implicați în acest caz juriști calificați.
Agenția rusă antidoping ((RUSADA ) a impus suspendarea temporară a Camilei Valiyeva, iar după contestația depusă de sportivă, suspendarea a fost ridicată pe 9 februarie. În prezent ea are voie să continue participarea la Jocurile Olimpice de la Beijing. ITA a declarat că Comitetul Olimpic Internațional (CIO), Uniunea Internațională de Patinaj și Agenția Mondială Antidoping vor ataca decizia, cazul va fi examinat de Curtea de Arbitraj pentru Sport (CAS)
Fluxul de știri
0