Рабочий на электромобиле моет пол в Главном пресс-центре перед зимними Олимпийскими играми 2022 года в Пекине - Sputnik Moldova, 1920
Olimpiada de la Beijing - 2022
Citiți, ascultați și urmăriți cele mai interesante știri, reportaje, galerii foto, comentarii în exclusivitate de la Jocurile Olimpice de Iarnă Beijing - 2022.

Valieva este pe primul loc după programul scurt al probei individual

© Sputnik / Grigoriy Sysoyev / Accesați arhiva multimediaCamila Valieva
Camila Valieva - Sputnik Moldova, 1920, 15.02.2022
Abonare
Patinatoarea rusă Valieva conduce în competiție după programul scurt de la Jocurile Olimpice de la Beijing.
CHIȘINĂU, 15 feb – Sputnik. Patinatoarea rusă Camila Valieva conduce după programul scurt al probei individual la Jocurile Olimpice de la Beijing.
Ea a fost apreciat cu 82,16 puncte. A doua este Anna Șcerbakova (80,20), a treia este japoneza Kaori Sakamoto (79,84).
Patinatorii vor demonstra programul liber la proba individual pe 17 februarie.
Valieva are 15 ani, este actuala campioană a Rusiei și Europei, sportiva deține recorduri mondiale la ambele genuri de probe și la suma punctajului. Șcerbakova are 17 ani, ea este actuala campioană mondială. Trusova, în vârstă de 17 ani, este medaliată cu bronz la Campionatul Mondial, deține și două medalii de bronz la Campionatele Europene.
Camila Valieva - Sputnik Moldova, 1920, 12.02.2022
Olimpiada de la Beijing - 2022
”Este o barbarie”: Șeful Federației ruse de patinaj artistic, despre cazul Valieva
Agenția Internațională de Testare Doping (ITA) a raportat anterior că testul doping al lui Valieva din 25 decembrie 2021 a fost pozitiv pentru trimetazidină. Testul a fost făcut de laboratorul antidoping din Stockholm pe 8 februarie.
Agenția Rusă Anti-Doping i-a impus o suspendare temporară lui Valieva, pe care a ridicat-o după ce sportiva a contestat rezultatele testului pe 9 februarie. Comitetul Internațional Olimpic (CIO), Agenția Mondială Antidoping (WADA) și Uniunea Internațională de Patinaj (ISU) au venit cu un protest la Curtea de Arbitraj pentru Sport, care a audiat cazul duminică seara.
Curtea de Arbitraj pentru Sport i-a permis sportive să participe la proba individual la Jocurile de la Beijing. Totuși, după decizia Curții, CIO a declarat că, în cazul în care Valieva va câștiga una dintre medalii, ceremonia de premiere nu va avea loc.
Fluxul de știri
0