Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Rusia va răspunde dacă cineva va începe să-i ucidă cetățenii

© Sputnik / Mykhailo Markiv / Accesați arhiva multimediaTrupe speciale ucrainene
Trupe speciale ucrainene  - Sputnik Moldova, 1920, 15.02.2022
Abonare
Rusia își va proteja cetățenii oriunde în lume, a declarat Vladimir Cijov, reprezentant permanent pe lângă Uniunea Europeană, într-un interviu pentru The Guardian.
CHIȘINĂU, 15 feb - Sputnik. “Nu ar trebui să vă mirați dacă noi vom aplica o lovitură de răspuns, […] dacă ei (ucrainenii – n.n.) vor începe în mod brutal să-i ucidă pe cetățenii Rusiei oriunde ar fi – în Donbas sau în altă parte”, a spus Cijov, fiind citat de The Guardian.
Diplomatul rus a menționat că Moscova nu va interveni în statul vecin dacă nu va fi provocată la asta.
Acum numărul trupelor ruse la hotar cu Ucraina este echivalent cu numărul de soldați care au participat la exercițiile "Запад-21" (Vest – 21 – n.n.) în luna septembrie a anului trecut, dar atunci nimeni nu a scos un cuvânt, a amintit Cijov.
Герб ПМР - Sputnik Moldova, 1920, 15.02.2022
Analize și opinii
"În Transnistria pute a praf de pușcă" – expert
În ultimele luni, Occidentul a acuzat Moscova că plănuiește o „invazie” a Ucrainei și își intensifică prezența în Europa de Est. Însă Rusia respinge toate aceste acuzații, subliniind că mută trupe pe teritoriile ei și amintește că ea nu participă la conflictul din interiorul Ucrainei și nu încalcă niciun acord, spre deosebire de Kiev, care nu respectă înțelegerile de la Minsk.
Documentul prevede efectuarea unei reforme constituțională, încetarea focului și retragerea armelor grele de pe linia de contact. În același timp, autoritățile ucrainene au concentrat acum cea mai mare parte a armatei lor la granița cu autoproclamatele DPR și LPR și trag în mod regulat în milițiile locale, inclusiv folosind echipamente interzise oferit de țările occidentale.
Statele Unite, Marea Britanie, Canada, Franța, Polonia, Turcia, Lituania, Cehia, Bulgaria, România și Estonia participă la livrarea de arme în valoare de miliarde de dolari. În plus, instructorii militari străini continuă să sosească în Ucraina.
Moscova a cerut în mod repetat Occidentului să înceteze pompeze arme în regiune, deoarece acest lucru ar putea provoca Kievul la aventuri militare, precizeazp RIA Novosti.
Печать Государственного департамента видна на кафедре в зале для брифингов перед брифингом официального представителя Государственного департамента Неда Прайса в Государственном департаменте в Вашингтоне - Sputnik Moldova, 1920, 15.02.2022
Politică
Departamentul de Stat la SUA: Avertisment de călătorie în Moldova
Fluxul de știri
0