Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Departamentul de Stat la SUA: Avertisment de călătorie în Moldova

© AFP 2024 / MANDEL NGANПечать Государственного департамента видна на кафедре в зале для брифингов перед брифингом официального представителя Государственного департамента Неда Прайса в Государственном департаменте в Вашингтоне
Печать Государственного департамента видна на кафедре в зале для брифингов перед брифингом официального представителя Государственного департамента Неда Прайса в Государственном департаменте в Вашингтоне - Sputnik Moldova, 1920, 15.02.2022
Abonare
Departamentul de Stat al SUA vine cu un avertizare de călătorie în Republica Moldova pentru cetățenii americani.
Departamentul de Stat al SUA cere ca cetățenii americani să nu călătorească în Moldova, iar motivul aceste avertizări ar fi pericolul de infectare cu ”COVID-19 și activității militare neobișnuite și îngrijorătoare ale Rusiei în jurul Ucrainei și a conflictului nerezolvat dintre regiunea separatistă a Transnistriei și guvernul central”.

Mai mult, Departamentul de stat al SUA le cere americanilor să părăsească regiunea transnistreană: “Cetățenii americani din Transnistria ar trebui să plece imediat prin mijloace comerciale sau private”.

Amintim că luni președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a venit cu un mesaj adresat cetățenilor în care a declarat că „tensionarea situației la frontiera țării vecine prietene (Ucraina – n.n.)” le îngrijorează profund pe autoritățile de la Chișinău.
“Pentru Republica Moldova, pacea și stabilitatea în regiune sunt foarte importante. Ele ne permit să ne concentrăm pe soluționarea problemelor țării și ale cetățenilor. În aceste zile, însă, suntem cu ochii pe Ucraina. Tensionarea situației la frontiera țării vecine prietene ne îngrijorează profund”, a declarat Maia Sandu.
Ea a spus că împreună cu Guvernul și Parlamentul, “examinăm scenariile de dezvoltare a crizei și evaluăm riscurile pe care le prezintă acestea. Prioritatea statului nostru este viața și siguranța oamenilor noștri”.
“În asemenea momente, trebuie să rămânem solidari și uniți. Vă îndemn să nu ne lăsăm manipulați de propaganda care cultivă dezbinarea, să nu permitem urii să prindă rădăcini în societatea noastră. Indiferent de limba pe care o vorbim, de preferințele noastre politice, suntem cu toții cetățenii Republicii Moldova”, a mai spus maia Sandu.
Fluxul de știri
0