Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Cât de sigură este combinația dintre ”Sputnik Light” și ”AstraZeneca”- ce spun savanții

© REUTERS / THE RUSSIAN DIRECT INVESTMENT FUSputnik Light
Sputnik Light - Sputnik Moldova, 1920, 15.02.2022
Abonare
În studiu studiu au fost implicați 100 de voluntari în Rusia și 100 de voluntari în Azerbaidjan.
CHIȘINĂU, 15 feb - Sputnik. Savanții au evaluat cât de sigură este utilizarea combinată a vaccinului împotriva coronavirus-ului produs de compania AstraZeneca și a serului rusesc ”Sputnik Light” cu o singură componentă. În urma studiului nu au fost înregistrate efecte adverse grave, potrivit RDIF, AstraZeneca și ”R-Pharm”. Datele au devenit cunoscute după ce au fost publicate rezultatele intermediare ale fazei a doua a studiilor clinice, relatează RIA Novosti.

„În studiile care au implicat 100 de voluntari în Rusia și 100 de voluntari în Azerbaidjan, combinația de medicamente a demonstrat un profil optim de siguranță și toleranță, care este în concordanță cu rezultatele studiilor clinice anterioare privind siguranța vaccinurilor AstraZeneca, ”Sputnik V” și ”Sputnik Light”, este precizat în comunicatul de presa.

"Monitorizarea voluntarilor a durat 57 de zile după prima vaccinare și a demonstrat performanțe mari ce țin de siguranța utilizării combinate a vaccinurilor. În timpul monitorizării, nu au existat efecte adverse grave asociate cu vaccinarea", au mai precizat autorii studiului.
În timpul studiului, voluntarilor li s-au administrat injecții intramusculare cu vaccinul AstraZeneca și componenta Ad26-S a vaccinului ”Sputnik V” în diverse secvențe, la intervale de 28 de zile.
Vaccinul ”Sputnik Light” - Sputnik Moldova, 1920, 31.01.2022
Coronavirus
Peste 400 de milioane de doze de ”Sputnik V” au fost livrate în întreaga lume
Vaccinul ”Sputnik Light”, dezvoltat de Centrul rus de Cercetare pentru Epidemiologie și Microbiologie „Gamaleia” este prima componentă a vaccinului ”Sputnik V”.
”Sputnik Light” este aprobat în peste 30 de țări cu o populație totală de peste 2,5 miliarde de oameni. De asemenea, ca booster universal, vaccinul a fost deja aprobat în mai multe țări, inclusiv în Argentina, Bahrain, Emiratele Arabe Unite, San Marino, Filipine și altele.
Vaccinul AstraZeneca a fost dezvoltat de Universitatea din Oxford în colaborare cu Vaccitech. Serul dat folosește un vector viral de cimpanzeu cu deficit de replicare, bazat pe o versiune slăbită a virusului răcelii (adenovirus), care provoacă infecție la cimpanzei și conține materialul genetic al proteinei spike SARS-CoV-2, un sindrom respirator acut sever cauzat de al doilea tip de coronavirus.
Vaccin - Sputnik Moldova, 1920, 20.01.2022
Coronavirus
”Sputnik V” produce de două ori mai mulți anticorpi la Omicron decât Pfizer – studiu
Fluxul de știri
0