Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Peste 400 de milioane de doze de ”Sputnik V” au fost livrate în întreaga lume

© Sputnik / Александр Кряжев / Accesați arhiva multimediaVaccinul ”Sputnik Light”
Vaccinul ”Sputnik Light” - Sputnik Moldova, 1920, 31.01.2022
Abonare
”Sputnik V” este primul vaccin împotriva coronavirusului înregistrat în lume.
CHIȘINAU, 31 ian - Sputnik. Peste 400 de milioane de doze de vaccin rusesc ”Sputnik V” împotriva COVID-19 au fost livrate până în prezent în întreaga lume, inclusiv în Rusia, relatează RIA Novosti.
„Peste 400 de milioane de doze de vaccin ”Sputnik” au fost livrate pentru combaterea COVID-19 în întreaga lume, inclusiv în Rusia”, este precizat pe contul de Twitter al dezvoltatorului vaccinului.
Ministerul rus al Sănătății a înregistrat în august 2020 primul vaccin din lume pentru prevenirea COVID-19, dezvoltat de Centrul Național de Cercetare pentru Epidemiologie și Epidemiologie Gamaleia. El a fost numit „Sputnik V”.
De asemenea, în Rusia au fost create vaccinurile ”EpiVacCorona” de la centrul Vector al ”Rospotrebnadzor” și ”KoviVak”, dezvoltat de Centrul Ciumakov al Academiei Ruse de Științe.
În 2021 au fost înregistrate și vaccinurile autohtone ”Sputnik Light”, ”EpiVacCorona-N” și primul vaccin rusesc pentru adolescenți ”Gam-Kovid-Vak M”.
Vaccin - Sputnik Moldova, 1920, 20.01.2022
Coronavirus
”Sputnik V” produce de două ori mai mulți anticorpi la Omicron decât Pfizer – studiu
Fluxul de știri
0