Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

”Sputnik V” produce de două ori mai mulți anticorpi la Omicron decât Pfizer – studiu

© Sputnik / Евгений Епанчинцев / Accesați arhiva multimediaVaccin
Vaccin - Sputnik Moldova, 1920, 20.01.2022
Abonare
Centrul Gamaleia: ”Sputnik V” produce de două ori mai mulți anticorpi la tulpina Omicron decât vaccinul Pfizer.
CHIȘINĂU, 20 ian - Sputnik. Vaccinul rusesc Sputnik V neutralizează de două ori mai eficient activitatea tulpinii omicron a coronavirusului decât preparatul de la Pfizer, au comunicat RDIF și Centrul Gamaleia la încheierea studiului efectuat în comun cu Institutul Național de Boli Infecțioase din Italia, Lazzaro Spallanzani.
„Conform rezultatelor studiului, vaccinul ”Sputnik V” a arătat un titru de anticorpi de neutralizare a virusului la tulpina Omicron (B.1.1.529) de peste două ori mai mare comparativ cu două injecții cu vaccinul Pfizer (de 2,1 ori mai mare în general și de 2, 6 ori mai mare - la trei luni după vaccinare)”, este menționat în comunicat.
În afară de aceasta, experții au ajuns la concluzia că ”Sputnik Light”, în calitate de doză booster, crește activitatea de neutralizare a virusului împotriva Omicron la niveluri comparabile cu titrele pe care ”Sputnik V” le generează împotriva tulpinii inițiale.
”Sputnik Light” este un booster universal pentru alte vaccinuri datorită configurației optime a platformei adenovirale aflate la baza vaccinului ”Sputnik”, care asigură o protecție mai mare împotriva tulpinii ”omicron” și a altor mutații, ceea ce a fost confirmat de numeroase studii”, a adăugat RDIF.
Astfel, cercetătorii ruși și italieni au ajuns la concluzia că, în cazul utilizării combinate a vaccinurilor, boosterul cu ”Sputnik Light” este cea mai bună soluție pentru creșterea eficienței altor vaccinuri și extinderea perioadei de protecție.
Omicron - Sputnik Moldova, 1920, 14.01.2022
Coronavirus
Celulele din corpul uman care au un rol protector în fața Omicron
Studiul a fost realizat în condiții egale de laborator la Institutul Spallanzani din Italia, în baza unor probe de ser comparabile ale persoanelor vaccinate cu ”Sputnik V” și preparatul Pfizer cu niveluri similare de anticorpi IgG și activitate de neutralizare a virusului față de tulpina inițială înregistrată la Wuhan.
Vaccinarea rămâne a fi cea mai eficientă metodă de luptă împotriva infecției. Potrivit șefului Ministerului rus al Sănătății, Mihail Murașko, proporția celor vaccinați printre cei infectați cu COVID-19 nu depășește patru la sută - cazurile grave sunt singulare în timp ce marea majoritate a pacienților din spitale o constituie nevaccinații.
В Кишинев прибывает новая партия вакцины Спутник V - Sputnik Moldova, 1920, 18.01.2022
Politică
De ce nu avem vaccinul rusesc ”Sputnik V” în țară: Iată ce spune Dodon
Fluxul de știri
0