Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Orban: Sancțiunile împotriva Rusiei - greșeală strategică a Uniunii Europene

© Sputnik / Sergey Guneev / Accesați arhiva multimediaVictor Orban
Victor Orban - Sputnik Moldova, 1920, 14.02.2022
Abonare
Prim-ministrul maghiar Viktor Orban a calificat sancțiunile împotriva Rusiei drept o greșeală strategică a Uniunii Europene.
CHIȘINĂU, 14 feb - Sputnik. Premierul Ungariei, Viktor Orban, consideră că prin „excludererea” de la cooperare cu Rusia, Uniunea Europeană face o greșeală strategică și cedează oportunitățile economice Chinei.

„Considerăm că strategia Bruxelles-ului este greștiă, iar sancțiunile împotriva Rusiei - o fundătură. Prin excluderea de la cooperare cu Rusia, țările europene cedează complet oportunități economice Chinei. Aceasta este o greșeală strategică. Nu putem schimba direcția politică externă a UE, motiv pentru care am dezvoltat și folosim modelul maghiar. Suntem membri ai UE și NATO, dar în același timp cooperăm cu Rusia. Exemplul Ungariei demonstrează că acest lucru este posibil", a spus Orban în discursul său anual, difuzat pe canalul său de Youtube.

Anterior, ministrul maghiar de Externe, Peter Szijjarto, a declarat că Ungaria nu a pus veto la impunerea de sancțiuni împotriva Rusiei pentru a nu perturba unitatea în Europa, dar acestea s-au dovedit a fi un eșec.
ladimir Putin și Joe Biden  - Sputnik Moldova, 1920, 13.02.2022
Politică
Putin l-a avertizat pe Biden despre pericolul militarizării Ucrainei
Kievul și statele occidentale vorbesc tot mai des în ultima perioadă despre o presupusă intensificare a „acțiunilor agresive” ale Rusiei în apropierea granițelor Ucrainei. Moscova a negat în repetate rânduri asemenea acuzații, menționând că nu amenință pe nimeni și nu intenționează să atace pe nimeni, iar afirmațiile despre „agresiunea rusă” sunt folosite ca scuză pentru a plasa mai multe echipamente militare NATO în apropierea granițelor ruse.
Ministerul rus de Externe a remarcat că declarațiile Occidentului despre „agresiunea rusă” și posibilitatea de a ajuta Kievul să se apere împotriva acesteia sunt atât ridicole, cât și periculoase.
Purtătorul de cuvânt al președintelui Rusiei Dmitri Peskov a spus că Rusia își mută trupele pe teritoriul său și la propria discreție.periculoase.
Întâlnirea dintre Serghei Lavrov și Anthony Blinken la Geneva - Sputnik Moldova, 1920, 12.02.2022
Politică
Lavrov a avut o discuție telefonică cu Blinken
Fluxul de știri
0