Парламент Республики Молдова - Sputnik Moldova, 1920
Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Putin l-a avertizat pe Biden despre pericolul militarizării Ucrainei

© Sputnik / POOL / Mikhail Metzel / Trecere la banca de fotografiiladimir Putin și Joe Biden
ladimir Putin și Joe Biden  - Sputnik Moldova, 1920, 13.02.2022
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Consilierul președintelui rus Ușakov: Putin l-a avertizat pe Biden despre pericolul pompării armamentului modern în Ucraina.
CHIȘINĂU, 13 feb – Sputnik. Președintele Rusiei, Vladimir Putin, i-a spus omologului său american Joe Biden că Occidentul nu exercită presiunile cuvenite asupra Ucrainei pentru ca aceasta să respecte acordurile de la Minsk, le-a comunicat jurnaliștilor consilierul liderului rus Iuri Ușakov.
„El a menționat că nu este exercitată presiunea cuvenită din partea statelor occidentale pentru ca Kievul să-și îndeplinească obligațiile asumate”, a spus el.
Ușakov a adăugat că Putin i-a atras atenția lui Biden și asupra furnizării de arme către Ucraina.
„Președintele nostru i-a atras atenția asupra pericolului militarizării Ucrainei, pompării de armamente moderne, ceea ce țările occidentale fac cu bună știință, încurajând astfel posibile provocări din partea structurilor de forță ucrainene atât în ​​privința Donbasului, cât și a Crimeii”, a adăugat Ușakov.
Partea rusă a declarat că nu înțelege difuzarea de către instituțiile de presă a unor informații evident false despre „invazia” în Ucraina, a declarat Iuri Ușakov după convorbirea telefonică dintre liderii Rusiei și SUA.
The White House in Washington, DC - Sputnik Moldova, 1920, 12.02.2022
Politică
Sullivan: Militarii americani nu vor lupta cu Rusia în cazul unei escaladări în Ucraina
„Noi am prezentat considerentele noastre și am subliniat de mai multe ori că nu înțelegem de ce mediile de informare transmit în mod deliberat informații false despre intențiile noastre”, a spus el.
Președintele american, Joe Biden, a declarat sâmbătă în timpul convorbirii telefonice cu președintele rus, Vladimir Putin, că Statele Unite și Rusia sunt concurenți, dar trebuie să facă totul pentru a evita cel mai prost scenariu legat de Ucraina, a mai pus Iuri Ușakov în timpul discuției cu jurnaliștii.
„El a spus că cele două mari puteri ale noastre și acum sunt concurente, dar trebuie să facă totul pentru a menține stabilitatea, a menține securitatea în întreaga lume. El a subliniat, de asemenea, că trebuie făcut tot posibilul pentru a evita cel mai prost scenariu în contextul situației actuale din jurul Ucrainei”, a menționat Uşakov.
Situația la linia de contact în regiunea Donețk - Sputnik Moldova, 1920, 11.02.2022
Editorialist
Când vor da foc SUA Donbasului
Fluxul de știri
0