Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Lavrov a avut o discuție telefonică cu Blinken

© Sputnik / Pavel Bednyakov / Accesați arhiva multimediaÎntâlnirea dintre Serghei Lavrov și Anthony Blinken la Geneva
Întâlnirea dintre Serghei Lavrov și Anthony Blinken la Geneva - Sputnik Moldova, 1920, 12.02.2022
Abonare
Ministrul de externe Lavrov a vorbit la telefon cu secretarul de stat al SUA Blinken.
CHIȘINĂU, 12 feb – Sputnik. Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat sâmbătă, în cadrul convorbirii telefonice cu secretarul de stat american Anthony Blinken, că campania propagandistică a Statelor Unite și a aliaților săi cu privire la „agresiunea rusească” împotriva Ucrainei urmărește scopuri provocatoare.
În comunicatul Ministerului de Externe al Rusiei cu privire la respectiva convorbire se menționează că aceasta a avut loc la inițiativa părții americane.
„Ministrul (Lavrov) a subliniat că campania propagandistică lansată de SUA și aliații săi cu privire la „agresiunea rusească” împotriva Ucrainei urmărește scopuri provocatoare, încurajând autoritățile de la Kiev să saboteze acordurile de la Minsk și la încercări dăunătoare de soluționare prin forță a „problemei Donbasului”, este menționat în document.
În afară de aceasta, s-a discutat despre răspunsul SUA și NATO la propunerile Rusiei cu privire la garanțiile de securitate. Lavrov a subliniat că documentul transmis Moscovei ignoră prevederile cheie, în primul rând despre neextinderea alianței și nedesfășurarea sistemelor de armamente ofensive în apropierea granițelor rusești.
„A fost accentuat faptul că aceste chestiuni vor ocupa un loc central în aprecierea pe care o vom da documentelor primite de la SUA și NATO, pe care o vor aduce la cunoștința colegilor”, a conchis Ministerul de Externe.
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov - Sputnik Moldova, 1920, 28.01.2022
Rusia
Lavrov: Negocierile cu SUA și NATO privind garanțiile de securitate nu s-au încheiat
Kievul și statele occidentale vorbesc tot mai des în ultima perioadă despre o presupusă intensificare a „acțiunilor agresive” ale Rusiei în apropierea granițelor Ucrainei. Moscova a negat în repetate rânduri asemenea acuzații, menționând că nu amenință pe nimeni și nu intenționează să atace pe nimeni, iar afirmațiile despre „agresiunea rusă” sunt folosite ca scuză pentru a plasa mai multe echipamente militare NATO în apropierea granițelor ruse.
Ministerul rus de Externe a remarcat că declarațiile Occidentului despre „agresiunea rusă” și posibilitatea de a ajuta Kievul să se apere împotriva acesteia sunt atât ridicole, cât și periculoase.
Purtătorul de cuvânt al președintelui Rusiei Dmitri Peskov a spus că Rusia își mută trupele pe teritoriul său și la propria discreție.
The White House in Washington, DC - Sputnik Moldova, 1920, 12.02.2022
Politică
Sullivan: Militarii americani nu vor lupta cu Rusia în cazul unei escaladări în Ucraina
Fluxul de știri
0