Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Kievul ar putea renunța la obiectivul de aderare la NATO

© Sputnik / Alexey Vitvitsky / Accesați arhiva multimediaНАТО в Брюсселе
НАТО в Брюсселе - Sputnik Moldova, 1920, 14.02.2022
Abonare
Ambasadorul Ucrainei în Marea Britanie a admis că țara sa ar putea renunța la obiectivul de aderare la NATO ca să evite un eventual război.
CHIȘINĂU, 14 feb - Sputnik. Ambasadorul Ucrainei în Marea Britanie, Vadim Pristaiko, a admis că țara sa ar putea renunța la obiectivul de aderare la NATO ca “să evite războiul”. Ambasadorul a făcut această declarație în emisie la BBC.
“Noi suntem flexibili, noi am învățat să găsim cea mai bună soluție de rezolvare a problemei. Dacă noi vom fi nevoiți să facem cedări importante, atunci noi vom putea face asta”, a spus el, fiind citat de RIA Novosti, răspunzând la întrebarea dacă autoritățile de la Kiev examinează variantă renunțării la aderarea la Alianța Atlanticului de Nord.
Посольства США и Великобритании в Киеве в преддверии эвакуации дипломатов - Sputnik Moldova, 1920, 14.02.2022
Internațional
Politolog ucrainean: SUA nu mai au nevoie de Ucraina, o vor ceda Rusiei

Chestiunea ucraineană

În ultimele luni, SUA și statele membre ale NATO au acuzat Moscova că ar pregăti “invadarea” Ucrainei. Presa scrie că președintele american Joe Biden ar fi declarat liderilor europeni că Rusia va ataca Ucraina în data de 16 februarie.
Kremlinul și Ministerul de Externe al Federației Ruse a anunțat că Rusia nu este parte la conflictele intestine din Ucraina și nu încalcă nicio înțelegere luată în acest sens, spre deosebire de Kiev, care nu respectă înțelegerile de la Minsk.
Autoritățile de la Kiev au concentrat la hotarul administrativ cu autoproclamatele republici populare Donețk și Lugansk aproape jumătate din trupele sale armate, care supun tirului cu regularitate partea adversă, inclusiv folosind tehnică interzisă, pusă la dispoziție de partenerii occidentali.
În total au fost livrate arme de miliarde de dolari de SUA, Marea Britanie, Canada, Polonia, Turcia, Lituania, Cehia, Bulgaria, România și Estonia. În afară de asta, în Ucraina continuă să sosească instructori militari din străinătate.
Moscova a cerut în repetate rânduri să se înceteze alimentarea regiunii cu armament pentru că acest fapt ar putea să provoace Kievul la o aventură militară.
Joe Biden - Sputnik Moldova, 1920, 11.02.2022
Internațional
Președintele SUA i-a îndemnat pe americanii din Ucraina să părăsească imediat ţara
Fluxul de știri
0