Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Președintele SUA i-a îndemnat pe americanii din Ucraina să părăsească imediat ţara

© AP Photo / Evan VucciJoe Biden
Joe Biden - Sputnik Moldova, 1920, 11.02.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Preşedintele Joe Biden i-a îndemnat pe americanii din Ucraina să părăsească imediat ţara spunând că situația ar putea să scape foarte rapid de sub control.
BRUXELLES, 11 feb - Sputnik. Joe Biden a transmis joi în presa americană că situaţia este volatilă în regiune şi lucrurile ar putea scăpa de sub control. Biden urmează să discuta vineri cu liderii UE şi NATO despre situaţia tensionată.
„Cetăţenii americani ar trebui să plece acum”, a declarat Biden care crede că este o situaţie foarte diferită şi lucrurile ar putea să scape rapid de sub control.
Biden a susţinut ferm că nu va trimite trupe pentru a salva civilii americani în caz de invazie. Casa Albă a aprobat un plan pentru cei aproape 2.000 de militari staţionaţi în Polonia, care vor oferi asistenţă cetăţenilor SUA în cazul în care agresiunea rusă se va produce.
Forţele armate ale Statelor Unite nu sunt în prezent autorizate să intre în Ucraina în cazul în care izbucneşte un război şi nu există planuri ca acestea să conducă o operaţiune de evacuare cu cea din Afganistan.
Preşedintele american va purta vineri un dialog cu liderii europeni şi NATO despre situaţia de la frontiera Ucrainei cu Rusia.
Artiom Turov - Sputnik Moldova, 1920, 11.02.2022
Analize și opinii
Deputat al Dumei de Stat: NATO în România - o nouă spirală a escaladării în Europa de Est
Fluxul de știri
0