Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Politolog ucrainean: SUA nu mai au nevoie de Ucraina, o vor ceda Rusiei

© Sputnik / Stringer / Accesați arhiva multimediaПосольства США и Великобритании в Киеве в преддверии эвакуации дипломатов
Посольства США и Великобритании в Киеве в преддверии эвакуации дипломатов - Sputnik Moldova, 1920, 14.02.2022
Abonare
Un cunoscut politolog de la Kiev afirmă că prioritățile Casei albe s-au schimbat: SUA nu mai au nevoie de Ucraina și sunt gata să o cedeze Rusiei ca aceasta să nu se apropie de China.
CHIȘINĂU, 14 feb - Sputnik. Președintele Statelor Unite ale americii, Joe Biden este gata să cedeze Ucraina Rusiei, doar ca Moscova să înceteze apropierea de China, a declarat în cadrul unei emisiuni la postul TV NAȘ politologul Alexandr Lazarev.
Potrivit lui, americanii nu mai au nevoie de Kiev din cauza schimbărilor priorităților în politica externă. Dacă anterior Washingtonul urma strategia lui Zbigniew Brzezinski de a descuraja Rusia ca putere continentală, acum însă Casa Albă este orientat să lupte cu China, susține expertul.
“Din anul 2018, de când niciun proiect nu au putut să realizeze, ei au înțeles că principalul pericol pentru ei este China. Și, pur și simplu, Ucraina a încetat să mai fie o prioritate pentru politica externă a SUA, dar a rămas a fi rentabilă pentur companii, care câștigă în această țară”, a declarat Lazarev
Politologul a afirmat că din această cauză Kievul încearcă acum să treacă sub protectoratul Marii Britanii.
Americanii fac cedări Federației Ruse ca aceasta să nu se fuzioneze cu China., ei sunt gata să cedeze Ucraina și sunt gata să renunțe la ea. Biden a afirmat în nenumărate rânduri: “Noi nu vom lupta niciodată din cauza voastră. Când se va declanșa războiul trupelor NATO cu Rusia, acesta va fi un război nuclear”, a conchis expertul ucrainean, fiin citat de RIA Novosti.
În ultimele luni Occidentul a acuza Moscova că ar fi pregătit “invazia” Ucrainei și și-a intensificat prezența în Europa de Est. Rusia respinge toate pretențiile Occidentului, subliniind că își mișcă trupelor pe propriul teritoriu și amintește că nu este parte a conflictului din interiorul Ucrainei și nu încalcă nicio înțelegere luată la nivel internațional, spre deosebire de Kiev, care nu respectă înțelegerile de la Minsk.
Anterior ministerul de Externe a Federației Ruse, Serghei Lavrov, a declarat anterior că Rusia nu a dat nici un motiv pentru crearea unei situații de conflict în cazul Ucrainei.
Potrivit lui, Moscova nu exclude că isteria declanșată de Occident privind Ucraina este îndreptată spre a ascunde direcția Kievului luată spre sabotarea înțelegerilor privind Donbasul.
Brigada de Operații Speciale a Armatei UK - Sputnik Moldova, 1920, 06.02.2022
Internațional
Regatul Unit a trimis trupe cu destinație specială în Ucraina
Fluxul de știri
0