Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Avion SkyUp, nevoit să aterizeze la Chișinău din cauza interdicției de a intra în Ucraina

© Sputnik / Mihai CarausAeroportul Chișinău
Aeroportul Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 13.02.2022
Abonare
Zborul SkyUp din Madeira a fost nevoit să aterizeze la Chișinău din cauza interdicției de a intra în spațiul aerian al Ucrainei.
CHIȘINĂU, 13 feb - Sputnik. Avionul companiei aeriene ucrainene SkyUP, care zbura din Madeira la Kiev, a fost nevoit să aterizeze la Chișinău din cauza că i-a fost interzisă intrarea în spațiul aerian al Ucrainei. Despre aceasta a anunțat serviciul de presă al transportatorului.
„Din cauza cerințelor proprietarului aeronavei, avionul companiei aeriene SkyUp cu număr de bord UR-SQO, care opera zborul PQ0902 pe ruta Funchal, Madeira, Portugalia - Boryspil, Ucraina, a fost nevoit să aterizeze la Chișinău, Republica Moldova. ... Pe 12 februarie 2022, locatorul - rezident al Irlandei - a informat compania aeriană despre interzicerea imediată a intrării aeronavei UR-SQO în spațiul aerian al Ucrainei. În pofida tuturor eforturilor companiei aeriene și a disponibilității structurilor de stat ale Ucrainei de a se adresa locatorului, proprietarul aeronavei a oferit un refuz categoric în momentul în care aeronava zbura deja spre Kiev”, este precizat în comunicatul publicat pe site-ul companiei.
Este menționat că SkyUp s-a înțeles ca aeronava să aterizeze pe aeroport cel mai apropiat de teritoriul Ucrainei de la Chișinău. Acum a fost organizat transfer la Kiev a celor 175 de pasageri. Tuturor pasagerilor le-a fost asigurată masa.
Joe Biden - Sputnik Moldova, 1920, 11.02.2022
Internațional
Președintele SUA i-a îndemnat pe americanii din Ucraina să părăsească imediat ţara
Anterior, publicația ucraineană Strana.UA, citând propriile surse de pe piața aviatică, a informat că luni un grup al celor mai mari companii internaționale de asigurări intenționează să anunțe că nu va acoperi cazurile asigurate ale companiilor aeriene în cazul zborurilor deasupra Ucrainei. În același timp, șeful Asociației Afacerilor de Asigurări, Veaceslav Cerneahovski, a declarat într-un comentariu pentru această publicație că nu știe nimic despre faptul că asigurătorii internaționali pregătesc o astfel de decizie în privința Ucrainei. Potrivit acestuia, dacă această decizie va fi luată cu adevărat, atunci avioanele vor înceta să mai zboare deasupra Ucrainei.
Totuși, nu se observă deocamdată anulări masive ale zborurilor. După cum se poate vedea din tabelul online al aeroporturilor Boryspil, Harkiv, Zaporojie, Lviv și Dnipro, zborurile sunt operate conform programului.
The White House in Washington, DC - Sputnik Moldova, 1920, 12.02.2022
Politică
Sullivan: Militarii americani nu vor lupta cu Rusia în cazul unei escaladări în Ucraina
Fluxul de știri
0