Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Sullivan: Militarii americani nu vor lupta cu Rusia în cazul unei escaladări în Ucraina

© Sputnik / Alexey Agarishev / Accesați arhiva multimediaThe White House in Washington, DC
The White House in Washington, DC - Sputnik Moldova, 1920, 12.02.2022
Abonare
Consilierul lui Biden: nu am afirmat că Rusia a decis să invadeze Ucraina iar soldații americani dislocați în Europa nu vor lupta cu Rusia în cazul unei escaladări.
CHIȘINĂU, 12 feb – Sputnik. SUA nu susțin că Rusia ar fi luat decizia de a ataca Ucraina, a declarat în cadrul unui briefing consilierul președintelui SUA pentru securitatea națională, Jake Sullivan.
“Vreau să fiu cât înțeles cât se poate de clar. Nu susținem că există o decizie definitivă, că președintele Putin ar fi luat o decizie definitivă”, a declarat oficialul.
Sullivan a calificat drept incorectă informația difuzată de postul de televiziune PBS, potrivit căruia SUA ar fi ajuns la concluzia că Putin a decis să invadeze Ucraina, iar respectivul ordin ar fi ajuns la forțele armate.
Totodată, el a menționat că militarii americani dislocați în Europa nu vor lupta cu Rusia în cazul unei escaladări a situației în Ucraina, ei vor proteja aliații din NATO.
“Dislocarea militarilor în Germania, Polonia și România – nu sunt soldați trimiși să lupte cu Rusia în Ucraina, nu merg la război (pe teritoriul) Ucrainei, nu merg să lupte cu Rusia, ci pleacă să apere teritoriul NATO, în conformitate cu angajamentele din articolul cinci (a tratatului Alianței)”, a declarat Sullivan, în cadrul briefing susținut la Casa Albă.
El a subliniat că misiunea americană expediată în Europa are „un caracter defensiv”.
Rusia respinge existența oricăror planuri agresive în raport cu țara vecină, pe care i le atribuie Occidentul. Ministerul Afacerilor Externe al Rusiei consideră că are loc un atac informațional coordonat pentru a discredita subiectul garanțiilor de securitate. Potrivit purtătorului de cuvânt al MAE de la Moscova "isteria de la Casa Albă demonstrează că anglo-saxonii au nevoie ca niciodată de un război".
Joe Biden - Sputnik Moldova, 1920, 11.02.2022
Internațional
Președintele SUA i-a îndemnat pe americanii din Ucraina să părăsească imediat ţara
Fluxul de știri
0