Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

„Anglo-saxonii au nevoie de război cu orice preț” – Zaharova

© Russian Foreign Ministry / Accesați arhiva multimediaMaria Zaharova
Maria Zaharova - Sputnik Moldova, 1920, 13.02.2022
Abonare
Rusia afirmă că „o brigadă de propagandă condusă de Bloomberg” a contribuit la amplificarea tensiunilor militare.
CHIȘINĂU, 13 feb - Sputnik. Moscova a acuzat instituțiile de presă americane și occidentale că au alimentat tensiunile militare, respingând afirmațiile potrivit cărora Rusia se pregătește să atace Ucraina la începutul săptămânii viitoare.

„Isteria de la Casa Albă este revelatoare mai mult ca niciodată. Anglo-saxonii au nevoie de război. Cu orice preț. Provocările, dezinformarea și amenințările sunt metoda (lor) preferată de a-și rezolva propriile probleme”, a scris purtătorul de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, pe rețelele de socializare.

„Întreaga lume urmărește cum militarismul și ambițiile imperiale îi deconspiră pe ei înșiși”, a scris Zaharova, adăugând că „brigada de propagandă condusă de Bloomberg” este complice la escaladarea în curs.
ladimir Putin și Joe Biden  - Sputnik Moldova, 1920, 13.02.2022
Politică
Putin l-a avertizat pe Biden despre pericolul militarizării Ucrainei
Declarația a venit după ce agenția de presă din New York a citat surse americane, afirmând că Moscova ar putea invada Ucraina deja marți. Săptămâna trecută, Bloomberg a publicat din greșeală și apoi și-a retras un titlu: „Rușii invadează Ucraina”.
Politico și Der Spiegel au publicat istorii similare în care oficialii americani i-au avertizat pe aliații europeni cu privire la o potențială invazie rusă în Ucraina pe 16 februarie. Acest lucru a coincis cu un discurs al consilierului pentru securitate națională al Casei Albe, Jake Sullivan, care le-a spus reporterilor că Moscova ar putea lansa rachete și lovituri aeriene spre Ucraina înainte de a o invada cu trupe terestre.
Anatolii Antonov, ambasadorul Rusiei în SUA, a respins declarațiile lui Sullivan ca parte a unei „campanii de propagandă”. El a reiterat că Moscova nu are de gând să atace pe nimeni.
Брифинг официального представителя МИД России М. Захаровой - Sputnik Moldova, 1920, 07.02.2022
Rusia
Zaharova, despre “eroarea” Bloomberg: Scenariile sunt deja scrise
Fluxul de știri
0