Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Putin a discutat mai bine de o oră cu Biden - Casa Albă dezvăluie detalii

© AFP 2024 / Denis BalibouseПрезидент РФ Владимир Путин и президент США Джо Байден во время встречи в Женеве
Президент РФ Владимир Путин и президент США Джо Байден во время встречи в Женеве - Sputnik Moldova, 1920, 12.02.2022
Abonare
Vladimir Putin a avut sâmbătă o discuție telefonică de aproximativ o oră cu Joe Biden. Casa albă a dezvăluit detalii.
CHIȘINĂU, 12 feb – Sputnik. Președintele american Joe Biden și omologul său rus Vladimir Putin au avut o convorbire telefonică de aproximativ o oră în cadrul căreia a fost abordată problema escaladării tensiunilor la granița ruso-ucrainean a comunicat Casa Albă.

„Președintele Joe Biden a purtat astăzi discuții cu președintele rus Vladimir Putin cu privire la escaladarea tensiunilor militare la granițele Ucrainei”, a declarat serviciul de presă al Casei Albe.

După cum s-a subliniat la Washington, „Președintele Biden i-a spus clar președintelui Putin că, deși Statele Unite rămân în continuare gata să se ocupe de diplomație, în deplină coordonare cu aliații și partenerii noștri, suntem la fel de pregătiți pentru alte scenarii”.
Șefii celor două state au convenit că „echipele lor vor continua să interacționeze în zilele următoare”.
Convorbirea dintre cei doi lideri, a treia de la începutul crizei din jurul Ucrainei, a fost precedat de contacte între cele două țări la nivelul șefilor instituțiilor de politică externă și apărare, care au avut loc tot sâmbătă.
Vladimir Putin și Emmanuel Macron - Sputnik Moldova, 1920, 12.02.2022
Rusia
O nouă convorbire între Putin și Makron – Kremlinul a dezvăluit detalii
Discuția celor doi șefi de stat a avut loc la o zi după ce oficialii americani au avertizat despre o iminentă invazie rusă în Ucraina și la câteva ore după ce Washingtonul și-a retras trupele - 160 de consilieri militari - din țară.
Înainte de a vorbi cu Biden, Putin a discutat la telefon cu președinții Franței, Emmanuel Macron, și Belarusului, Alexander Lukașenko.
Kievul și statele occidentale vorbesc tot mai des în ultima perioadă despre o presupusă intensificare a „acțiunilor agresive” ale Rusiei în apropierea granițelor Ucrainei. Moscova a negat în repetate rânduri asemenea acuzații, menționând că nu amenință pe nimeni și nu intenționează să atace pe nimeni, iar afirmațiile despre „agresiunea rusă” sunt folosite ca scuză pentru a plasa mai multe echipamente militare NATO în apropierea granițelor ruse.
Ministerul rus de Externe a remarcat că declarațiile Occidentului despre „agresiunea rusă” și posibilitatea de a ajuta Kievul să se apere împotriva acesteia sunt atât ridicole, cât și periculoase.
Purtătorul de cuvânt al președintelui Rusiei Dmitri Peskov a spus că Rusia își mută trupele pe teritoriul său și la propria discreție.
The White House in Washington, DC - Sputnik Moldova, 1920, 12.02.2022
Politică
Sullivan: Militarii americani nu vor lupta cu Rusia în cazul unei escaladări în Ucraina
Fluxul de știri
0