Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

O nouă convorbire între Putin și Makron – Kremlinul a dezvăluit detalii

© Sputnik / Mikhail Klimentyev / Accesați arhiva multimediaVladimir Putin și Emmanuel Macron
Vladimir Putin și Emmanuel Macron - Sputnik Moldova, 1920, 12.02.2022
Abonare
Kremlinul: Putin și Macron au luat în discuție speculații cu privire la presupusa ”invazie rusească” în Ucraina
CHIȘINĂU, 12 feb – Sputnik. Președintele rus Vladimir Putin și președintele francez Emmanuel Macron au discutat sîmbătă, în cadrul unei convorbiri telefonice, situația legată de speculațiile provocatoare cu privire la presupusă „invazie rusească” în Ucraina, a informat serviciul de presă al Kremlinului.
”Vladimir Putin și Emmanuel Macron au discutat și situația legată de speculațiile provocatoare cu privire la presupusă „invazie rusească” în Ucraina, însoțită de pomparea în proporții extrem de mari a armamentelor moderne în această țară, fiind create premise pentru eventuale acțiuni agresive ale Forțele de securitate ucrainene în Donbas”, este menționat în comunicat.
Vladimir Putin a subliniat nedorința țărilor occidentale de a determina Kievul să implementeze acordurile de la Minsk.
„A fost subliniată și lipsa de dorință a principalelor țări occidentale de a determina autoritățile de la Kiev să implementeze acordurile de la Minsk, care s-a manifestat din nou în runda nereușită de consultări desfășurată pe 10 februarie la Berlin, cu participarea consilierilor politici ai liderilor statelor din Formatul Normandia”.
Președintele rus Vladimir Putin i-a atras atenția președintelui francez Emmanuel Macron asupra lipsei unui răspuns semnificativ din partea Statelor Unite și a NATO la inițiativele rusești de securitate, a mai informat serviciul de presă al Kremlinului.
„Vladimir Putin a atras din nou atenția asupra lipsei unui răspuns semnificativ din partea Statelor Unite și NATO la cunoscutele inițiative rusești”, este subliniat în comunicatul Kremlinului.
Convorbire telefonică între președinții Rusiei și Franței la inițiativa părții franceze.
Emmanuel Macron - Sputnik Moldova, 1920, 08.02.2022
Editoriale
Putin l-a pus în fața unei alegeri pe Macron
Fluxul de știri
0