Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ultimă Oră! Încă 30 de zile de arest la domiciliu pentru Costiuc

© AP Photo / Charlie NeibergallInstanță
Instanță - Sputnik Moldova, 1920, 09.02.2022
Abonare
Înainte de ședința de judecată, procurorii au cerut prelungirea arestului preventiv la domiciliu pentru încă 30 de zile.
CHIȘINĂU, 9 feb - Sputnik. Liderul Partidului „Democrația Acasă”, Vasile Costiuc, cercetat în dosarul afacerilor ilegale cu terenuri de la Durlești, va mai sta în arest la domiciliu încă 30 de zile. Decizia a fost luată de magistrații de la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana.
Asta după ce a fost reținut pe 12 ianuarie în dosarul schemelor frauduloase cu terenurile de la Durlești.

”Doamna judecător a emis o altă hotărâe de judecată prin care prelungește mandatul de arest pentru 30 de zile. Era o chestie de așteaptat. Aici justiția lucrează pe bandă rulantă. Pe ei nu îi interesează că nu te eschivezi, că nu fugi, că nu prezinți pericol social” a declarat Vasile Costiuc după ședința de judecată.

Înainte de a fi prelungit arestul la domiciliu Vasile Costiuc a declarat că în cadrul aceluiași dosar este cercetată și soția lui.
„Ca să înțelegi prin ce trece familia mea. Soția am lăsat-o la Procuratura Anticorupție. Este cercetată și audiată ea deja în același dosar”, a precizat Costiuc.
Amintim, la sfârșitul anului trecut, mai mulți foști funcționari din cadrul Primăriei Durlești au ajuns în vizorul CNA și cel al procurorii anticorupție într-un dosar de abuz de serviciu. Aceștia sunt bănuiți că ar fi pus la cale o schemă de înstrăinare a terenurilor din raza orășelului Durlești, în baza unor decizii ale Consiliului orășenesc. Persoanele implicate în dosar sunt bănuiți că ar fi prejudiciat statul cu circa 6,5 milioane de lei.
Justiție, ciocan - Sputnik Moldova, 1920, 14.01.2022
Societate
Ultimă Oră! 30 de zile de arest la domiciliu pentru Costiuc și Nedelea
Fluxul de știri
0