Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ultimă Oră! 30 de zile de arest la domiciliu pentru Costiuc și Nedelea

© Inquam Photos / Octav GaneaJustiție, ciocan
Justiție, ciocan - Sputnik Moldova, 1920, 14.01.2022
Abonare
Înainte de ședința de judecată, procurorii au cerut 30 de zile de arest preventiv în izolator pentru persoanele reținute în dosarul schemelor frauduloase cu terenurile de la Durlești.
CHIȘINĂU, 14 ian - Sputnik. Liderul Partidului „Democrația Acasă”, Vasile Costiuc și consilierul municipal Veaceslav Nedelea, cercetați în dosarul afacerilor ilegale cu terenuri de la Durlești, au fost plasați în arest la domiciliu pentru 30 de zile.
Asta după ce cei doi au fost reținuți pe 12 ianuarie în dosarul schemelor frauduloase cu terenurile de la Durlești.
”Au decis să îmi pună brățară la picior și în următoarele 30 de zile să nu vorbesc cu nimeni, să nu ies din casă. Nu am voie să spun nimic de pe dosar. Am semnat o grămada de acte. Dar este cineva care poate să vă spună detalii. Ei au citit cu mult înaintea mea”, a declarat Vasile Costiuc.
Amintim, la sfârșitul anului trecut, mai mulți foști funcționari din cadrul Primăriei Durlești au ajuns în vizorul CNA și cel al procurorii anticorupție într-un dosar de abuz de serviciu. Aceștia sunt bănuiți că ar fi pus la cale o schemă de înstrăinare a terenurilor din raza orășelului Durlești, în baza unor decizii ale Consiliului orășenesc. Persoanele implicate în dosar sunt bănuiți că ar fi prejudiciat statul cu circa 6,5 milioane de lei.
arest - Sputnik Moldova, 1920, 14.01.2022
Societate
Procurorii cer câte 30 de zile de arest preventiv pentru Costiuc și Nedelea
Fluxul de știri
0