Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

UE începe să înțeleagă anormalitatea lipsei dialogului cu Rusia

© Sputnik / Alexey Vitvitsky / Accesați arhiva multimediaDrapele UE
Drapele UE - Sputnik Moldova, 1920, 09.02.2022
Abonare
Reprezentantul permanent Cijov: UE înțelege că lipsa unui dialog în sensul adevărat al cuvântului cu Rusia nu este normală.
CHIȘINĂU, 9 feb – Sputnik. Uniunea Europeană este tot mai conștientă de faptul că lipsa unui dialog multilateral cu Rusia nu este normală, a declarat Vladimir Cijov, reprezentantul permanent al Rusiei la Uniunea Europeană, într-un interviu pentru RIA Novosti.
„UE însăși, prin deciziile sale, a înghețat canalele de contact cu Rusia, inclusiv în domeniul securității”, a menționat el.
Cijov a declarat că există contacte separate. "De exemplu, la cel mai înalt nivel politic, este menținut contactul telefonic între președintele rus Vladimir Putin și președintele Consiliului European Charles Michel. Însă la nivelul, să spunem, al șefilor de guvern – ​​Mihail Mișustin și Ursula von der Leyen, din păcate, negocieri deocamdată nu au existat. La nivel ministerial, iarăși, acestea au loc, însă mai degrabă sporadic: ministrul de externe Serghei Lavrov comunică cu șeful Serviciului European de Acțiune Externă (UER), Josep Borrell, deși în principal pe platforma diverselor forumuri”, a spus Cijov.
"Însă un dialog cu Rusia la nivelul UE, în adevăratul sens al cuvântului, ca atare nu există. De exemplu, astăzi nu putem vorbi despre restabilirea activității Consiliului Permanent de Parteneriat Rusia-UE", a declarat el.
Emmanuel Macron - Sputnik Moldova, 1920, 20.01.2022
Internațional
Președintele Franței a criticat țările UE pentru nedorința de a discuta cu Rusia
"Conștientizarea anormalității situației actuale se produce treptat. Nu mă voi apuca să prognozez când se va înclina balanța în direcția corectă", a răspuns el la întrebarea dacă partenerii europeni sunt conștienți de necesitatea dezghețării cel puțin a unor canale de dialog permanent cu Rusia.
Fluxul de știri
0