Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Au căzut în plasa escrocilor: Cum poți să rămâi fără apartament în Chișinău

Молоток судьи - Sputnik Moldova, 1920, 09.02.2022
Abonare
O femeie și un bărbat au fost condamnați la 17 și, respectiv, 20 de ani de detenție pentru că au lăsat fără apartamente cinci persoane din Chișinău.
CHIȘINĂU, 9 feb - Sputnik. Cinci persoane vulnerabile din Chișinău au rămas fără apartamente după ce doi indivizi le-au luat casa prin înșelăciune. Magistrații s-au pronunțat pe acest dosar și au condamnat inculpații la 17 și 20 de ani de pușcărie.
Este vorba despre un bărbat și o femeie din Chișinău, ambii cu studii superioare, căsătoriți, cu vârsta de 56 de ani. Femeia este medic de meserie, iar bărbatul se prezenta victimelor că este asistent social.

Potrivit Procuraturii Generale, infracțiunile au fost comise în anii 2006 - 2012. Cei doi ar fi identificat cinci persoane cu deficiențe psihologice, dependență de alcool și mod de viață retras, ulterior ar fi folosit diferite metode pentru ca să-i convingă să le perfecteze procuri de reprezentare, după care intrau în posesia apartamentelor în mod fraudulos.

Unul dintre inculpați a obținut, prin testament, dreptul de proprietate asupra apartamentului unei victime, care după șapte zile a decedat.

Dosarul a fost trimis în judecată în anul 2014, însă din motivul schimbărilor repetate a completelor de judecată, examinarea era reluată. Totuși, de curând, magistrații au luat decizia de a-l condamna pe bărbat la 20 de ani de pușcărie, iar femeia s-a ales cu o pedeapsă de 17 ani în închisoare, cu interdicția în privința ambilor de a exercita activități legate de administrarea și gestionarea banilor și bunurilor materiale timp de cinci ani.
Cei doi au reușit să dea bir cu fugiții, iar acum sunt dați în căutare pentru a-și ispăși pedeapsa.
Totodată, instanța urmează să se pronunțe în ceea ce privește recuperarea prejudiciilor cauzate victimelor. Deocamdată, judecătorii au dispus achitarea pagubei de aproape 250 de mii de lei rudelor uneia din părțile vătămate. De asemenea, au fost aplicate sechestre pe proprietățile celor doi condamnați.
Sfaturi pentru turiști: Cum evităm capcanele unor escroci din domeniul turismului - Sputnik Moldova, 1920, 07.02.2022
Podcasturi
Sfaturi pentru turiști: Cum evităm capcanele unor escroci din domeniul turismului
Fluxul de știri
0