Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Percheziții și rețineri după petrecerea cu bucluc din Capitală

© Sputnik / Mihai CarausЗадержание
Задержание - Sputnik Moldova, 1920, 09.02.2022
Abonare
Inspectoratul de Poliție Ciocana a efectuat astăzi percheziții și rețineri după petrecerea de amploare dintr-un club de noapte din Chișinău.
CHIȘINĂU, 5 feb - Sputnik. Oamenii legii au reținut astăzi două persoane și au făcut trei percheziții, după petrecerii cu buclul din noaptea de 29 spre 30 ianuarie dintr-un club din Capitală. Pe cazul dat a fost declanșată urmărire penală sub aspectul comiterii infracțiunii de privațiune ilegală de libertate. Informația a fost făcută publică de Inspectoratul General al Poliției.

”În cadrul perchezițiilor, Poliția a ridicat probe digitale și echipamente de comunicare la distanță care pot confirma faptele examinate de organul de urmărire penală, cu privire la comiterea infracțiunii prevăzută de art. 166, Cod penal”, precizează IGP într-un comunicat de presă.

Urmărirea penală pe acest caz este efectuată de organul de urmărire penală din cadrul Inspectoratului de Poliției Ciocana, sub conducerea Procuraturii municipiului Chișinău, Oficiul Ciocana.
La începutul săptămânii, oamenii legii au declarat că printre petrecăreți nu erau procurori.

„Din lista celor 135 de persoane identificate la moment au fost sancționate 8 persoane, care s-au ales cu amenzi contravenționale. Dintre persoanele care au fost identificate, procurori, judecători sau angajați ai altor organe, instituții ale statului nu au fost stabiliți”, a precizat Marin Garaz, șef interimar al Direcției Poliției municipiul Chișinău.

Procuratura Generală - Sputnik Moldova, 1920, 01.02.2022
Societate
Procuratura Generală vine cu precizări după petrecerea cu bucluc din weekend
Anterior, în presă au apărut informații că în noaptea de 30 ianuarie a avut loc o petrecere de amploare într-un club de noapte din Chișinău. Potrivit presei, la petrecere au participat peste 400 de persoane, printre care procurori, judecători și angajați ai organelor de drept.
După începerea petrecerii a început un raid pentru a se verifica dacă sunt respectate măsurile epidemiologice. În acest moment, administrația localului a închis clubul din interior, muzica și luminile au fost stinse pentru a crea iluzia că instituția nu funcționează.
Ulterior, Procuratura Generală s-a autosesizat după imaginile apărute în presă. Toate materialele au fost transmise Inspecției procurorilor din subordinea Procuraturii Generale pentru a verifica dacă au fost implicați angajați ai procuraturii în acest incident.
Club - Sputnik Moldova, 1920, 06.02.2022
Societate
Petrecere în pandemie: Peste 90 de persoane s-au distrat într-un local
Fluxul de știri
0