Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Procuratura Generală vine cu precizări după petrecerea cu bucluc din weekend

© Sputnik / Mihai CarausProcuratura Generală
Procuratura Generală - Sputnik Moldova, 1920, 01.02.2022
Abonare
Procuratura s-a autosesizat după imaginile apărute în presă despre pretinșii procurorii aflați în incinta unui local din Capitală, weekendul trecut.
CHIȘINĂU, 1 feb - Sputnik. Procuratura Generală va cerceta dacă s-au aflat și procurori în incinta localului din Capitală unde s-a dat o petrecere de amploare. Precizarea vine după ce în presă a apărut informații precum că duminică seara mai mulți oameni au fost surprinși într-un local la o oră târzie contrar măsurilor impuse de către Comisia Națională Excepțională pentru Sănătate Publică privind restricțiile de prevenire a răspândirii virusului COVID-19.
Potrivit Procuraturii Generale, materialele jurnalistice pe acest caz, au fost transmise Inspecției procurorilor din subordinea Procuraturii Generale pentru a verifica dacă au fost implicați angajați ai procuraturii în acest incident.
”Despre măsurile întreprinse și soluția dispusă de Inspecția procurorilor vom informa opinia publică la momentul luării deciziei pe acest caz. Mai mult ca atât, ținem să precizăm că, toate circumstanțele cazului sesizat în mass-media sunt investigate de către poliție conform competenței, în colaborare și cu suportul instituției Procuraturii” anunță Procuratura Generală.
Amintim că zilele trecute în presă au apărut informații că în noaptea de 30 ianuarie a avut loc o petrecere de amploare într-un club de noapte din Chișinău. Potrivit presei, la petrecere au participat peste 400 de persoane printre care procurori, judecători și angajați ai organelor de drept.
În timpul petrecerii a început un raid pentru a verifica dacă sunt respectate măsurile epidemiologice. Administrația localului a închis clubul din interior, muzica și luminile au fost stinse pentru a crea iluzia că instituția nu funcționează.
Procuratura Generală - Sputnik Moldova, 1920, 01.02.2022
Politică
Ceban a depus o plângere la Procuratura Generală pentru aplicarea retroactivă a tarifelor
Negocierile dintre poliție și administrația clubului au durat câteva ore, în tot acest timp petrecăreții au fost închiși în local. Unii dintre ei au sunat la salvare și au anunțat că sunt ținuți cu forța și se sufocă.
Ulterior, șeful Inspectoratului General al Poliției, Iurie Podarilov, a confirmat în cadrul unui briefing de presă că peste 100 de persoane au fost închise în clubul de noapte, însă nu a confirmat dacă la petrecere erau judecători și procurori.
Fluxul de știri
0