Moldova și Rusia
Sputnik Moldova vă prezintă informații și analize despre dezvoltarea relațiilor bilaterale pe agenda autorităților din Rusia și Moldova

Juravliov: De ce Sandu și Gavrilița nu se grăbesc să viziteze Moscova

© Sputnik / Mihai CarausMaia Sandu
Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 09.02.2022
Abonare
Politologul Dmitri Juravliov a explicat de ce președintele și premierul Republicii Moldova nu se grăbesc să viziteze capitala Rusiei și să înceapă un dialog cu autoritățile de acolo.
CHIȘINĂU, 9 feb – Sputnik. În cadrul unei vizite la Chișinău, șeful adjunct al administrației prezidențiale a Federației Ruse, Dmitri Kozak, a declarat că Moscova este deschisă către un dialog cu Republica Moldova și pentru dezvoltarea cooperării bilaterale.
După această declarație ar fi logic ca reprezentanții puterii de la Chișinău să facă o vizită în capitala Rusiei, pentru a stabili harta relațiilor bilaterale, planul de cooperare, conform căruia să dezvolte relațiile interstatale.
Totuși, acest lucru nu s-a întâmplat. De ce nici președintele Maia Sandu, nici premierul Natalia Gavrilița încă nu au întreprins o vizită de lucru la Moscova? La această întrebare a răspuns directorul general al Institutului pentru probleme regionale din Federația Rusă, Dmitri Juravliov, în studioul Sputnik Moldova.

"Acești politicieni sunt prooccidentali. Ei se tem să-și dezvolte relații cu Rusia pentru a nu-și enerva partenerii externi. Ei fac exact ceea de ce au nevoie partenerii occidentali", a spus Juravliov.

Potrivit politologului, astăzi Occidentul încearcă să facă tot posibilul pentru a ajuta reprezentanții Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) să-și păstreze puterea în țară.
Drapele UE - Sputnik Moldova, 1920, 09.02.2022
Internațional
UE începe să înțeleagă anormalitatea lipsei dialogului cu Rusia
„La ei există o singură cale de dezvoltare a Moldovei – spre Occident. În mintea lor, contactul cu Estul le distrage atenția de la dezvoltarea relațiilor cu Occidentul”, a adăugat expertul.
Juravliov este sigur că în dorința sa de a dezvolta relații cu „Occidentul colectiv”, politicienii de dreapta din Moldova sunt cei mai radicali. Politologul consideră că actuala putere nu acceptă modelul unei politici multi-vectorale și de aceea pentru ea vizitele la Moscova nu sunt o opțiune.
Fluxul de știri
0