Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Elevii au revenit la studii: Care este situația în școlile din anumite raioane

Elevii au revenit la studii: Situația în școlile din raioane
Abonare
Toți elevii din țară au revenit la studii cu prezență fizică. Cât de pregătite sunt instituțiile de învățământ să asigure măsurile de protecție pentru prevenirea răspândirii COVID-19 în școli? Care este situația în raioane la acest capitol?
Începând de luni, 7 februarie, elevii au revenit la studii în școli. Totuși, autoritățile din învățământ precizează că trebuie respectate cu strictețe măsurile de protecție.
Bunăoară, în raionul Strășeni sunt asigurate toate condițiile pentru studii, iar școala este un mediu sigur pentru elevi, susține șefa Direcției generale educație și cultură din raionul Strășeni, Lucia Caciuc Roșioru.
"Sunt reguli stricte pe care fiecare trebuie să le respecte. Copiii care au anumite simptome de răceală sau viroze nu vor frecventa școala, iar subiectul a fost discutat prioritar cu părinții. Am asigurat instituțiile de învățământ cu dezinfectanți, îi încurajăm chiar și pe cei mici să poarte masca. Avem o rată de vaccinare destul de înaltă în instituții. Acum ne rămâne să recuperăm ceea ce s-a pierdut în două săptămâni, pentru că recunoaștem că studiile online au anumite carențe la calitatea instruirii", a precizat interlocutoarea.
Lucia Caciuc Roșioru a menționat că și înainte de decizia de trecere la învățământul online în raionul Strășeni a putut fi prevenită creșterea numărului de îmbolnăviri în rândul copiilor, întrucât se reacționa prompt în toate situațiile: unele clase erau plasate în carantină, iar unele instituții deja învățau de la distanță. În acea perioadă se atesta un număr mare de îmbolnăviri cu viroze.
Lucia Caciuc Roșioru este de părerea că decizia de a desfășura lecții cu prezență fizică în școli a fost una binevenită.
"Sperăm că revenirea la școală nu va face să ne pomenim în situații de creștere a cazurilor de infectare în rândul copiilor. Contăm pe inteligenta și corectitudinea fiecărei persoane. Oricât am asigura starea de bine în școală, totuși copiii interacționează acasă cu membrii familiei. Pentru a minimaliza efectele acestui flagel, îndemnăm populația să se vaccineze", a conchis șefa Direcției generale educație și cultură din raionul Strășeni.
Amintim că în perioada 24 ianuarie - 4 februarie, elevii au învățat în regim online, fără prezența fizică în școli. Decizia Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică a fost luată în contextul creșterii alarmante a numărului de cazuri noi de infectare pe întreg teritoriul Republicii Moldova, determinată de apariția în țara noastră a variantei Omicron a coronavirusului.
Fluxul de știri
0