Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Ce consecințe va avea majorarea tarifelor la energia electrică - concluzii alarmante

© Sputnik / Mihai CarausEnergie electrică
Energie electrică - Sputnik Moldova, 1920, 09.02.2022
Abonare
Expertul în energetică Sergiu Ungureanu a analizat o posibilă creștere a tarifului la curentul electric, care ar putea avea loc după 15 februarie. Specialistul a ajuns la concluzii deloc optimiste.
CHIȘINĂU, 9 feb - Sputnik. Foarte curând, moldovenii ar putea avea parte de o altă surpriză neplăcută și anume, majorarea tariful la energie electrică. Iar acest lucru se poate întâmpla chiar pe 15 februarie.
Care vor fi consecințele acestor majorări de tarif pentru economia țării și cetățenii Moldovei? Răspunsul la această întrebarea a fost oferit în studioul radio Sputnik Moldova de expertul în energetică Sergiu Ungureanu.

"Fiecare scumpire a energiei electrice atrage după sine creșterea prețurilor la produsele și mărfurile de bază. Acest lucru va afecta puternic bugetul cetățenilor, mai ales categoriile social vulnerabile. Ne așteptă un șoc social și economic foarte puternic", a spus Ungureanu.

Specialistul a precizat că tabloul catastrofei sociale din Moldova este agravat de faptul că veniturile cetățenilor de facto nu cresc, iar prețurile la toate bunurile și serviciile se majorează inevitabil.
„Pornind de la informațiile prezentate în rapoartele furnizorilor de energie electrică - companiile Premier Energy și Red Nord, rezultă că aceștia au avut pierderi foarte mari din octombrie-noiembrie anul trecut”, a mai precizat Ungureanu.
Potrivit expertului, cheltuielile furnizorilor de energie electrică depășesc cu mult veniturile acestora, anume de aceea, sarcina principală a Agenției Naționale de Reglementare în Energetică este să evalueze corect cheltuielile și să efectueze un audit, să nu majoreze excesiv, cu bună știință, prețurile și tarifele, astfel încât să fie afectați consumatorii finali.
автозаправка - Sputnik Moldova, 1920, 08.02.2022
Societate
Expert: Cu cât s-ar putea scumpi carburanții în luna martie
Fluxul de știri
0