Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Atenție, șoferi! Cât ar putea costa benzina și motorina pe 10 februarie

© Sputnik / Mihai CarausBenzinărie
Benzinărie - Sputnik Moldova, 1920, 09.02.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a publicat noile prețuri plafon la carburanți.
CHIȘINĂU, 9 feb - Sputnik. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a afișat noile prețuri maxime de referință la produsele petroliere - mâine benzina și motorina s-ar putea din nou scumpi.
Astfel, pentru un litru de benzină 95, șoferii ar putea achita până la 23,66 de lei, cu 8 bani mai mult față de ziua de astăzi. Litru de motorină se scumpește cu 9 bani și va ajunge la 20,60 de lei. De la începutul acestui an, benzina 95 și motorina s-au scumpit cu peste 2 lei pentru un litru.
Amintim, ANRE a precizat într-un comunicat de presă pe 7 februarie că nivelul prețurilor la produsele petroliere este în continuare puternic influențat de creșterea cotațiilor la bursele internaționale.
„Doar în ultimele 10 zile cotațiile Platts pentru produsele petroliere principale s-au majorat cu peste 50 $/tona și au depășit nivelul de 890 $/tona pentru benzină și 825 $/tona pentru motorină. În cadrul sesiunilor din săptămâna precedentă cotația petrolului Brent a depășit pragul de 93 $/baril, valoare înregistrată ultima dată în luna octombrie a anului 2014”, este menționat în comunicatul ANRE.
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică asigură consumatorii că mecanismul actual de formare a prețurilor la produsele petroliere principale de tip standard generează prețuri corecte, transparente și ușor de verificat. Acestea reflectă fidel evoluțiile pe piața internațională și exclude posibilitatea companiilor petroliere să intervină în procesul de stabilire a prețurilor prin majorări nejustificate.
автозаправка - Sputnik Moldova, 1920, 08.02.2022
Societate
Expert: Cu cât s-ar putea scumpi carburanții în luna martie
Fluxul de știri
0