Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Cancelarul german a explicat refuzul Berlinului de a livra armament Ucrainei

© REUTERS / UKRAINIAN GROUND FORCESMilitari ucraineni, învățați de un instructor american să utilizeze aruncătorul de mine
Militari ucraineni, învățați de un instructor american să utilizeze aruncătorul de mine - Sputnik Moldova, 1920, 07.02.2022
Abonare
Cancelarul german Scholz: livrarea armamentului către Ucraina este imposibilă din cauza restricțiilor la export.
CHIȘINĂU, 7 ian – Sputnik. Germania i-a transmis Ucrainei peste cinci mii de căști, însă furnizarea armelor este restricționată serios, a declarat cancelarul german Olaf Scholz într-un interviu pentru The Washington Post, comunică RIA Novosti.
"În primul rând, Ucraina s-a adresat cu rugămintea de a-i trimite căști și noi am răspuns la această solicitare. În al doilea rând, există criterii stricte de export pe care le respectăm la exportul armamentelor în regiunile de criză. Există o continuitate îndelungată a restricțiilor germane la exportul de arme, ceea ce a făcut guvernul anterior”, a explicat el.
Ministerul Apărării al RFG a anunțat anterior că va livra Kievului cinci mii de căști. Ambasadorul ucrainean în Germania a cerut în repetate rânduri începerea livrărilor de arme defensive, însă guvernul german condus de social-democratul Scholz, a declarat că nu va transmite armamente în regiunile de conflict.
Военные учения Rapid Trident-2017 в Львовской области - Sputnik Moldova, 1920, 06.02.2022
Internațional
Va lovi Moscova cu rachete Ucraina dacă Kievul trece peste liniile roșii? – Lukașenko
Conflictul din estul Ucrainei durează de aproape opt ani, timp în care, potrivit ONU, peste 13.000 de persoane au fost ucise, iar aproximativ 44.000 au avut de suferit. Detensionarea este discutată în cadrul întrevederii grupului de contact în capitala Belarusului, baza o constituie acordurile de la Minsk.
Documentul prevede realizarea reformei constituționale, încetarea focului și retragerea armelor grele de la linia de contact. Autoritățile ucrainene au concentrat însă în prezent cea mai mare parte a armatei la granița cu autoproclamatele RPD și RPL și trag cu regularitate focuri de armă asupra trupelor de miliție, inclusiv cu utilizarea tehnicii interzise transmise de țările occidentale.
La furnizarea armamentelor în valoare de miliarde de dolari participă, în afară de americani, Marea Britanie, Canada, Franța, Polonia, Turcia, Lituania, Cehia, Bulgaria, România și Estonia.
Moscova a cerut în repetate rânduri să înceteze pomparea de armamente în regiune deoarece acest lucru ar putea provoca Kievul în aventuri militare.
Американский инструктор обучает украинского военного работе с гранатометом M141 Bunker Defeat Munition (SMAW-D), поставленным из США - Sputnik Moldova, 1920, 03.02.2022
Internațional
Kievul a folosit deja în Donbas armamentul occidental
Fluxul de știri
0