Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Va lovi Moscova cu rachete Ucraina dacă Kievul trece peste liniile roșii? – Lukașenko

© Sputnik / Stringer / Accesați arhiva multimediaВоенные учения Rapid Trident-2017 в Львовской области
Военные учения Rapid Trident-2017 в Львовской области - Sputnik Moldova, 1920, 06.02.2022
Abonare
Președintele Belarusului, Alexandr Lukașenko, a spus că Statele Unite împing Ucraina la război.
CHIȘINĂU, 6 feb – Sputnik. Președintele Belarusului Alexander Lukașenko a spus că Moscova și Minsk au trasat „liniile roșii” pentru Kiev, pe care dacă acesta le va trece, atunci va primi un răspuns. Totodată șefului statului belarus a afirmat că Statele Unite împing Ucraina la război.

Lukașenko: SUA împing Ucraina la război

„Aceasta este doar esența războiului, despre care se discută acum și la noi (Belarus – n.n.), și la voi (Rusia – n.n.): „O, Ucraina va lupta.” Da, nu Ucraina, americanii îi împing la război”, a spus Lukașenko într-un interviu pentru Canalul YouTube Soloviov Live, secvențe din care au fost postul TV „Russia -1” și pe platforma „LOOK”.
Răspunzând la întrebarea cum să se poarte corect cu Kievul într-o astfel de situație, Lukașenko a spus că „totul a fost făcut foarte corect de către președintele Rusiei”.
"Eu susțin asta. Am desenat "liniile roșii". Ai trecut peste "linia roșie" – încasează!" - a spus președintele belarus.
Ca răspuns la o întrebare de precizare dacă pentru trecerea liniilor roșii de către Kiev răspunsul ar putea fi un atac cu rachete asupra teritoriului Ucrainei, Lukașenko a declarat că „nu numai asta”.
"Tot ce există. Dacă ai tras o "linie roșie", atunci ai desenat-o pentru ce? Ca să nu o treacă nimeni", a subliniat el, fiind citat de RIA Novosti.
Maia Sandu și Dorin Recean la ceremonia de învestire în funcții de miniștri în prezența premierului Vlad Filat și președintelui Nicolae Timofti - Sputnik Moldova, 1920, 04.02.2022
Editoriale
Maia Sandu își dă arama pe față sau cu ce este șantajată de Vladimir Filat
Moscova respinge categoric planurile atribuite Rusiei de escaladare a situației din Ucraina și declară în permanență că nu amenință pe nimeni, iar toate astfel de declarații sunt folosite ca scuză pentru a plasa mai multe echipamente militare NATO în apropierea granițelor rusești.
După cum a spus mai devreme ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, Rusia nu creează niciun pretext pentru o situație de conflict în jurul Ucrainei. Potrivit acestuia, Rusia nu exclude ca isteria din jurul Ucrainei, promovată de Occident, să aibă ca scop acoperirea liniei Kievului de sabotare a acordurilor de la Minsk privind Donbas-ul.
Potrivit purtătorului de cuvânt al președintelui Federației Ruse, Dmitri Peskov, isteria informațională a SUA și NATO privind Ucraina este plină de minciuni și falsuri. Federația Rusă a declarat că Statele Unite și Occidentul promovează în mod isteric subiectul amenințării și escaladării în Ucraina.
Forumul ”Armata-2019” - Sputnik Moldova, 1920, 22.12.2021
Editoriale
Arme nucleare în Belarus: ”Iskander”, ”Zirkon” sau ”Sarmat”?
Fluxul de știri
0