Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Cei cinci foști deputați suspectați de îmbogățire ilicită, plasați în arest preventiv

© Sputnik / Mihai CarausОфицеры НАЦ в суде
Офицеры НАЦ в суде - Sputnik Moldova, 1920, 04.02.2022
Abonare
Judecătoria Chișinău cu sediul în sectorul Ciocana i-a plasat în arest preventiv pe cei cinci foști deputați învinuiți de îmbogățire ilicită.
CHIȘINĂU, 4 feb - Sputnik. Anatolie Zagorodnîi, Violeta Ivanov, Vladimir Vitiuc, Artur Reșetnicov și Sergiu Sîrbu au fost plasați în arest în izolatorul Centrului Național Anticorupție. O decizie în acest sens a fost luată de Judecătoria Chișinău cu sediul în sectorul Ciocana, după examinarea dosarelor de aplicare a măsurii preventive de arest pentru 30 de zile la cererea procurorilor anticorupție.
Fostul deputat Violeta Ivanov va sta după gratii 20 de zile, iar pentru restul a fost aplicată măsura preventivă de arest pe un termen de 30 de zile.
Judecătoria Chișinău cu sediul în sectorul Ciocana a examinat dosarele de aplicare a măsurii preventive arest preventiv pentru 30 de zile pentru cei cinci foști deputați la cererea procurorilor anticorupție.
Primul a ajuns la Judecătorie Anatolie Zagorodnîi, iar mai apoi Violeta Ivanov. Cei doi foști deputați nu au rostit niciun cuvânt.
Artur Reșetnicov - Sputnik Moldova, 1920, 04.02.2022
Politică
Artur Reșetnicov: „Am un mare regret...” - la ce s-a referit fostul deputat reținut
În schimb Artur Reșetnicov le-a spus jurnaliștilor că reținerea sa este o răzbunare a Maiei Sandu și că regretă că i-a dat votul. Întrebat dacă a aflat de la Sergiu Sîrbu despre percheziții, Reșetnicov a negat. Totodată, fostul deputat a precizat că a demonstrat astăzi că veniturile familiei sale sunt mai mari decât cheltuielile și că banii pe care i-au găsit procurorii anticorupție în urma perchezițiilor ar fi declarați.
Vladimir Vitiuc a fost adus al patrulea la Judecătorie. Acesta nu a răspuns la nicio întrebare adresată de jurnaliști. Fostul deputat Sergiu Sîrbu a declarat la sosirea la Judecătorie că nu este vinovat și speră într-o justiție corectă. Acesta mai spune că colaborează cu ancheta și că își va demonstra nevinovăția.

Miercuri, 2 februarie, au fost reținuți pentru 72 de ore cinci foști deputați. Este vorba de Vladimir Vitiuc, Artur Resetnicov, Violeta Ivanov, Anatolie Zagorodnîi și Sergiu Sîrbu.

S-a întâmplat după ce procurorii din cadrul Procuraturii Anticorupție în comun cu ofițerii Serviciul de Informații și Securitate și ai Agenției de Recuperare a Bunurilor Infracționale au descins în cadrul investigării faptelor de îmbogățire ilicită a 13 ex-deputați din Parlamentul Republicii Moldova. Astfel, sunt vizate 47 de bunuri imobile și 13 autoturisme.
Conform rezultatelor preliminare ale investigațiilor, cheltuielile ex-deputaților cercetați depășesc veniturile licite ale acestora în unele cazuri cu 350 de mii de lei, iar în alte cazuri această diferența atinge valoare de circa 4,6 milioane de lei.
Заседание Парламента  25.02.2016  - Sputnik Moldova, 1920, 02.02.2022
Politică
Ultima oră! Patru foști deputați ai Parlamentului au fost reținuți - cine sunt aceștia
Fluxul de știri
0