Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ultima oră! Patru foști deputați ai Parlamentului au fost reținuți - cine sunt aceștia

© Sputnik / Мирослав РотарьЗаседание Парламента 25.02.2016
Заседание Парламента  25.02.2016  - Sputnik Moldova, 1920, 02.02.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Surse din organele de drept au confirmat pentru Sputnik Moldova că patru foști deputați au fost reținuți în urma perchezițiilor din această dimineață.
CHIȘINĂU, 2 feb - Sputnik. Vladimir Vitiuc, Artur Resetnicov, Violeta Ivanov și Anatolie Zagorodnîi au fost reținuți de procurori.
Se precizează că aceștia au fost reținuți pentru 72 de ore.
Se întâmplă după ce procurorii din cadrul Procuraturii Anticorupție în comun cu ofițerii Serviciul de Informații și Securitate și ai Agenției de Recuperare a Bunurilor Infracționale au descins în cadrul investigării faptelor de îmbogățire ilicită a 13 ex-deputați în Parlamentul Republicii Moldova. Astfel, sunt vizate 47 de bunuri imobile și 13 autoturisme.
„Cazurile de îmbogățire ilicită sunt investigate în conexiune cu anchetele penale efectuate de către procurorii anticorupție pe faptul coruperii unor deputați din Parlamentul Republicii Moldova pentru părăsirea fracțiunii parlamentare din care făceau parte”, precizează Procuratura Anticorupție într-un comunicat de presă.
Conform rezultatelor preliminare ale investigațiilor, cheltuielile ex-deputaților cercetați depășesc veniturile licite ale acestora în unele cazuri cu 350 de mii de lei, iar în alte cazuri această diferența atinge valoare de circa 4,6 milioane de lei.
Procuratura Anticorupție anunță că alte informații vor fi difuzate pe parcursul derulării investigațiilor în respectivele cauze penale.

Epopeea traseismului politic

Amintim că cei patru foști deputați reținuți astăzi s-au numărat printre cei 14 care în 2015 au părăsit Partidul Comuniștilor din Parlamentul Republicii Moldova. Astfel, fracțiunea a rămas cu doar 7 deputați atunci, deși a intrat în Parlament cu 21 de legislatori. Cei 14 au anunțat atunci că creează o platformă social-democrată menită să soluționeze criza politică în care se află țara noastră. De facto aceasta susținea inițiativele guvernării reprezentate de Partidul Democrat.
Iar în 2020, Violeta Ivanov și Vladimir Vitiuc au aderat deja la fracțiunea Partidului „ȘOR”.
Fluxul de știri
0