Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Artur Reșetnicov: „Am un mare regret...” - la ce s-a referit fostul deputat reținut

© Sputnik / Miroslav RotariArtur Reșetnicov
Artur Reșetnicov - Sputnik Moldova, 1920, 04.02.2022
Abonare
Fostul deputat al Parlamentului Republicii Moldova Artur Reșetnicov a făcut declarații înainte de ședința de judecată în care se decide aplicarea arestului preventiv în cazul lui și a patru foști colegi de-ai săi.
CHIȘINĂU, 4 feb - Sputnik. Fostul deputat Artur Reșetnicov a făcut declarații după ce acum două zile a fost reținut de procurorii anticorupție pentru îmbogățire ilicită. Reșetnicov și ceilalți patru ex-legislatori reținuți au fost aduși la Judecătoria Chișinău cu sediul în sectorul Ciocana, unde se examinează demersurile de aplicare a arestului preventiv pentru 30 de zile pentru învinuiți.
Artur Reșetnicov, care a anunțat că intră în greva foamei, a declarat că nu a mâncat nimic, dar că se simte bine. Totuși, acesta a precizat că are un mare regret și a venit cu un sfat pentru deputații din PAS.

„Am un mare regret - că am votat-o pe Maia Sandu. Inclusiv cu votul meu am adus la putere un monstru care distruge statul. Îndemn pe cei din PAS să fugă urgent din partid, Maia Sandu e un monstru care distruge statul”, a declarat Reșetnicov înainte să intre în sala de ședințe.

Mai devreme, fostul deputat Violeta Ivanov a ieșit din sală. Aceasta a refuzat să vorbească cu presa și nu a oferit niciun comentariu.
Procurorii anticorupție cer arest preventiv pe un termen de 30 de zile pentru cei cinci foști deputați reținuți acum două zile pentru îmbogățire ilicită. Este vorba de foștii deputați Violeta Ivanov, Artur Reșetnicov, Sergiu Sîrbu, Anatolie Zagorodnîi și Vladimir Vitiuc, care pe 2 februarie au fost reținuți pentru 72 de ore.
Conform rezultatelor preliminare ale investigațiilor, cheltuielile ex-deputaților cercetați depășesc veniturile licite ale acestora în unele cazuri cu 350 de mii de lei, iar în alte cazuri această diferența atinge valoare de circa 4,6 milioane de lei.
Arest - Sputnik Moldova, 1920, 04.02.2022
Politică
Procurorii cer arest preventiv de 30 de zile pentru cei cinci foști deputați reținuți
Fluxul de știri
0