Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ultimă oră! Și fostul deputat Sergiu Sîrbu a fost reținut pentru 72 de ore

© Sputnik / Miroslav RotariЗаседание Парламента
Заседание Парламента - Sputnik Moldova, 1920, 02.02.2022
Abonare
În urma perchezițiilor din această dimineață a fost reținut și fostul deputat Sergiu Sîrbu.
CHIȘINĂU, 2 feb - Sputnik. Ex-deputatul este suspectat de îmbogățire ilicită. Informația a fost confirmată pentru Sputnik Moldova de către responsabila de relații cu presa din cadrul Procuraturii Generale, Mariana Cherpec.
În această dimineață au mai fost reținuți pentru 72 de ore, încă patru foști deputați. Este vorba de Vladimir Vitiuc, Artur Resetnicov, Violeta Ivanov și Anatolie Zagorodnîi.
Se întâmplă după ce procurorii din cadrul Procuraturii Anticorupție, în comun cu ofițerii Serviciul de Informații și Securitate și ai Agenției de Recuperare a Bunurilor Infracționale, au descins în cadrul investigării faptelor de îmbogățire ilicită a 13 ex-deputați în Parlamentul Republicii Moldova. Astfel, sunt vizate 47 de bunuri imobile și 13 autoturisme.
Conform rezultatelor preliminare ale investigațiilor, cheltuielile ex-deputaților cercetați depășesc veniturile licite ale acestora în unele cazuri cu 350 de mii de lei, iar în alte cazuri această diferența atinge valoare de circa 4,6 milioane de lei.

Epopeea traseismului politic

Amintim că patru foști deputați reținuți astăzi s-au numărat printre cei 14 care în 2015 au părăsit Partidul Comuniștilor din Parlamentul Republicii Moldova. Astfel, fracțiunea a rămas cu doar 7 deputați atunci, deși a intrat în Parlament cu 21 de legislatori. Cei 14 au anunțat atunci că creează o platformă social-democrată menită să soluționeze criza politică în care se află țara noastră. De facto aceasta susținea inițiativele guvernării reprezentate de Partidul Democrat.
Iar în 2020, Violeta Ivanov, Vladimir Vitiuc și Sergiu Sîrbu au aderat deja la fracțiunea Partidului „ȘOR”.
Заседание Парламента  25.02.2016  - Sputnik Moldova, 1920, 02.02.2022
Politică
Ultima oră! Patru foști deputați ai Parlamentului au fost reținuți - cine sunt aceștia
Fluxul de știri
0