Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ultima oră: Cursele naționale de transport pasageri își sistează activitatea

© Sputnik / Anatolii KiriakПротест автоперевозчиков в Кишиневе
Протест автоперевозчиков в Кишиневе - Sputnik Moldova, 1920, 02.02.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto anunță că va fi sistată activitatea curselor naționale de transport pasageri.
CHIȘINĂU, 2 feb - Sputnik. Cursele naționale de transport auto pentru pasageri vor fi sistate pe 7,8 și 9 februarie. Decizia vine în semn de protest față de lipsa de acțiune a Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale în ceea ce privește solicitarea APOTA de a fi majorate tarifele la serviciile de transport regulat și la serviciile de autogară.
Informația a fost transmisă de Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto. Într-un comunicat de presă, Asociația informează că MIDR nu a reacționat la somația transportatorilor comunicată prin scrisoarea deschisă din 22 ianuarie 2022.
„Nu a revizuit proiectul de ordin privind aprobarea tarifelor, nu a renunțat la mecanismul ilegal de instituire a unui nou tip de act permisiv- acordul consiliilor locale de majorare a tarifelor, nu a prezentat calculele reale a mărimii tarifului la serviciile de transport, nu a aprobat actul prin care să stabilească mărimea tarifului la serviciile de autogară și nu a renunțat la protejarea schemelor ilegale din transport”, anunță APOTA.
Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto anunță că situația creată ar putea pune în pericol funcționarea transportului de pasageri și creează premise pentru abandonarea curselor pe o perioadă nedeterminată. După reluarea activității pe rute, preconizată pentru data de 10 februarie 2022, APOTA va anunța deciziile sale legate de problema tarifelor.
Amintim, pe 28 ianuarie, Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto a expediat o scrisoare deschisă pe numele vicepremierului și ministrului Infrastructurii, Andrei Spînu, în care solicită ca, în termeni restrânși, ministerul să prezinte calcule reale ale tarifului la serviciile de transport și a tarifului la serviciile de autogară, în caz contrar, transportatorii sunt gata să sisteze activitatea curselor regulate în semn de protest.
Protest transportatori, 18 decembrie 2020 - Sputnik Moldova, 1920, 28.01.2022
Societate
Ministerul Infrastructurii vine cu o reacție după ce transportatorii au anunțat proteste
Fluxul de știri
0