Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ministerul Infrastructurii vine cu o reacție după ce transportatorii au anunțat proteste

© Sputnik / Mihai CarausProtest transportatori, 18 decembrie 2020
Protest transportatori, 18 decembrie 2020 - Sputnik Moldova, 1920, 28.01.2022
Abonare
Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale a venit cu o reacție în privința declarației unui grup de transportatori care amenință cu sistarea activității dacă nu va fi majorat tariful la călătorii.
CHIȘINĂU, 28 ian - Sputnik. Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale a menționăt că astăzi este ultima zi de consultări publice asupra proiectului cu privire la stabilirea tarifelor pentru efectuarea transporturilor rutiere de persoane prin servicii regulate în trafic raional și internațional. Scopul acestui proiect este pentru a aduce mai multă claritate în stabilirea tarifelor și a integra punctul de vedere al transportatorilor.
Reacția vine după ce astăzi, transportatorii au anunțat noi proteste, în cazul în care Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale nu va prezenta calcule reale ale tarifului la serviciile de transport și tarifului la serviciile de autogară.
”Considerăm neconstructiv mesajul unui grup restrâns de transportatori care fac presiuni publice cu sistarea serviciilor de transport rutier de persoane în raioanele țării, chiar înainte de a fi luată o decizie definitivă, conform termenilor legali stabiliți asupra consultărilor acestui Ordin” este precizat într-un comunicat emis de ministerul de resort.
În același mesaj este specificat că pentru Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, soluția rămâne dialogul. Acesta trebuie să aibă loc fără a provoca teamă în rândul celor care folosesc serviciile de transport public și fără presiuni asupra Ministerului care apără interesele oamenilor.
"Nu suntem de acord în niciun fel cu acțiunile celor care, deși reprezintă doar o mică parte a transportatorilor, contribuie, cu sau fără influență politică, la destabilizarea situației din transportul de pasageri", se arată în comunicatul emis de Ministerul Infrastructurii.
În același timp, ministerul de resort anunță că după definitivarea consultărilor publice, în următoarele zile, vor aduce la cunoștință toate deciziile referitoare la condițiile de tarifare a serviciilor de transport rutier de persoane, luând în calcul toate propunerile companiilor de transport rutier de pasageri.
Protest transportatori, 18 decembrie 2020 - Sputnik Moldova, 1920, 28.01.2022
Societate
Ar putea fi sistate cursele naționale: Transportatorii anunță noi proteste
Astăzi, Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto a expediat o scrisoare deschisă pe numele vicepremierului și ministrului Infrastructurii, Andrei Spînu, în care solicită ca, în termeni restrânși, ministerul să prezinte calcule reale ale tarifului la serviciile de transport și a tarifului la serviciile de autogară, în caz contrar, transportatorii sunt gata să sisteze activitatea curselor regulate în semn de protest.
Amintim că pe 16 decembrie transportatorii moldoveni au blocat parțial, în semn de protest, circulația de pe Bulevardul Ștefan cel Mare din Piața Marii Adunări Naționale.
Atunci, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, le-a răspuns transportatorilor. Potrivit acestuia, instituția pe care o conduce a expediat un demers transportatorilor pentru ca aceștia să prezinte informații despre calculele tarifelor.
„Nu înțelegem logica de a solicita majorarea tarifului, dacă atunci când solicităm date concrete în baza cărora să luăm această decizie, nu avem nicio reacție”, a scris Spînu atunci pe pagina sa de Facebook.
Taxi - Sputnik Moldova, 1920, 28.01.2022
Societate
Călătoriile cu taxiul se scumpesc: Iată unde se va majora tariful
Fluxul de știri
0