Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Socialiștii au contestat aplicarea retroactivă a tarifelor majorate la gaz și căldură

© Sputnik / Mihai CarausGaz
Gaz - Sputnik Moldova, 1920, 02.02.2022
Abonare
Partidul Socialiștilor din Republica Moldova a contestat aplicarea retroactivă a tarifelor majorate la gaz, curent, apă caldă și căldură.
CHIȘINĂU, 2 feb - Sputnik. Deputații socialiști au depus o cerere prealabilă la Comisia pentru Situații Excepționale și Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică prin care au contestat deciziile de aplicare retroactivă a tarifelor majorate la gaz natural, energia electrică, apă caldă și agent termic. Anunțul a fost făcut de PSRM pe site-ul oficial al partidului.

„PSRM consideră că prin acțiunile întreprinse, CSE și ANRE au încălcat prevederile mai multor acte normative, inclusiv ale Constituției Republicii Moldova, fapt ce a afectat grav drepturile consumatorilor, aducând cetățenii Moldovei la limita disperării și a sărăciei. Având în vedere caracterul vădit ilegal al actelor administrative aprobate și necesitatea evitării survenirii unor consecințe grave nefavorabile, deputații cer suspendarea executării acestor decizii”, se precizează în comunicatul de presă al PSRM.

Anterior și edilul-șef al Capitalei, Ion Ceban, a depus o plângere la Procuratura Generală împotriva Guvernului și a Comisiei pentru Situații Excepționale, pentru decizia de a aplica retroactiv, din 1 ianuarie, noile tarife la gazul natural și agentul termic.
Și avocatul Ion Dron a solicitat suspendarea dispoziției Comisiei pentru Situații Excepționale. Juristul menționează că nu a găsit nicăieri motivarea de fapt și de drept pentru care a survenit aplicarea acestor tarife în mod retroactiv, iar din aceste considerente pune la îndoială că anume Agenția pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a solicitat majorarea prețurilor.
Procuratura Generală - Sputnik Moldova, 1920, 01.02.2022
Politică
Ceban a depus o plângere la Procuratura Generală pentru aplicarea retroactivă a tarifelor
Fluxul de știri
0